Reiki energia jelentése

Reiki energia jelentése, hogy az energiarendszerünk behangolása után egy olyan spirituális útra lépünk, amelyen folyamatosan haladva javul az életerőnk. Ennek a hatása az, hogy megjavulhat az életünk minősége.

Rei – univerzum, Ki – energia.

Azonban a Japánt nem lehet szótárból fordítani.

A Reiki energia jelentése, általános japán szó, egybeolvasva és lefordítva a világmindenség életenergiáját jelenti.

Működése kezdetben elkezdi a problémák lelki okait halványítani. Ezután a fizikai állapot javulása várható.

A lelki terhelés és rossz keringési rendszer rendbetétele nagyon fontos, mert akadályozza a reiki energia megindulását és a további fejlődést.

A módszer kezdetben önmagunk szellemi fejlődését ígérte, később az egészség javítása lett a fő célja. Fontos, haladéktalanul elkezdeni a harag és a sérelmek, a traumák elengedését. Így egyfelől a karma tisztítása történik és a lelki feszültségek csökkennek.

Az Usui Reiki Ryoho ennek az energiának a felhasználása, amely békéssé, egészségessé és tartalmassá teszi életünket.

Reiki energia jelentése

 

A felső jel: a felhők közül három kapun át le jön az embereknek

Reiki energia jelentése       Az alsó jel: hullámzó energia áramlás és a rizskalász a keleten az élet.

Összefoglalva a reiki energia jelenti:

  1. hogy hozzá lehet jutni egy szemmel nem látható, de mégis érzékelhető életerőt támogató kimeríthetetlen erőhöz. Ez kellemesen ellazít, kitisztít, és pótolja az elhasznált életenergiánkat.    
  2. a lehetőséget nyújt arra, hogy mindig a jelenben éljünk. Ne keseregjünk a múltban megtörtént események miatt, és ne féljünk feleslegesen a jövőtől, mert ez elviszi az életenergiánkat. 
  3. ahogy elmélyülünk a reiki használatában alkalmunk nyílik arra, hogy a haragot és a gyűlöletet elengedjük felszámoljuk. Ne feledjük, a haraggal pusztulásba visszük magunkat. Ez az  energia segít feldolgozni az elhibázott cselekedeteinket is feloldani.
  4. Sellye János professzor fogalmazta meg, hogy a stressz, majd minden betegség okozója. A feszültségeket és az aggodalmat, a tapasztalat szerint a remek gyakorlatok használata automatikusan kitakarítja. Nagyszerű eredmények vannak a pánikbetegek esetében. A vendégoldal és a reiki gyógyulások videó menükben erről találhatók eredmények.
  5. a hála érzését is felerősíti és amikor a fenti oldások elkezdődnek, háttérbe szorulnak az önző és megvalósíthatatlan vágyak is. A hála érzésével megnyílik az élet szépségei felé a lelkünk. 
  6. jelenti azt is, hogy a reiki módszer megkezdi ezt a sejtmemóriánkat, azaz a tudatalattit tisztítani. A tudósok, a sejtbiológusok szerint sejtek memóriája megegyezik a tudatalattival. Tehát a testüket rezgések működtetik, ami a módszer hatására a kozmikus spirituális tudatossággal rezonál. Ez az Univerzum ajándéka, amely vezet bennünket, amitől létrejön a test és a lélek az egészséges állapota.
  7. A végső cél a megvilágosodás az Anshin Ritsumei állapotának elérése, ami a lélek, az elme és a test ideális, boldog állapotát hozza létre.
  8. jelenti, hogy sokkal kedvesebbek leszünk az emberekhez. Az emberi kapcsolataink is rövid úton megváltoznak, a kozmikus energia hatására. Lehet, hogy elmaradnak korábbi kapcsolatok és új értékes barátságok jönnek létre. Ez azért lehetséges, mert a reikis maga változik meg és ez hatással van a környezetre. Tehát amikor a saját életünket sikerült megjavítani, a hasonló gondolkozású emberek csoportjával fogunk együttműködni. Azért, hogy terjesszük a fényt az emberek számára és ezzel hozzájáruljunk az világunk javításához.   
  9. jelenti, hogy megjelenik előttünk az ideális életünk képe, amelyet folyamatosan képesek leszünk megteremteni. A reiki energiamező, lehetővé teszi azokat a változásokat, amelyek segítik a fejlődésünket. A reiki energiához tudunk kapcsolódni és képessé válunk a céljaink érdekében alkalmazni.
  10. hogy a tanult reiki kezelés és a távol energia küldés csodákra képes. Ha jönnek jó eredmények, az tovább emeli a reikis belső fejlődését. A reikit küldhető a múltba és a jövőbeli eseményekre is. A hallgatók remek gyakorlatokat tanulnak meg saját maguk fejlesztéséhez. Ahhoz, hogy ezeket a lehetőségeket el tudjuk érni, folyamatosan, átélve a gyakorlatokat dolgozni kell magunkon. 

Nagyon javasolt a reiki energia megtapasztalása, amit egy reiki klubban lehet a legegyszerűbben megtenni.     

Reiki tanulása lehetséges akkor is ha távol élsz: online tanfolyam

Reiki tanulása: személyes tanfolyamokon