Belső utazás hipnózissal és reikivel együttesen alkalmazva nagy lehetőség az egészség javítására.

Amikor a hipnózisról hallunk, akkor legtöbben a színpadi előadásra emlékezünk, amikor a kliens élettelen pózban merevedik. Ekkor a mutatványos vezető mókás dolgokat produkál a közönség szórakoztatására. Ez egy színpadi show műsor. Ezt 2006-tól tanultam és párszor végeztem, de megalázónak tartottam a kliens kiszolgáltatottsága miatt.   

Valójában a hipnózis egyik formája önhipnózis. Ez egy gyakori lelkiállapot, amely sokszor megtörténik velünk, ha egy dologra figyelünk, olvasás, film vagy TV és nézésekor. Ilyenkor sokszor elmélyülve egy másik dimenzióba jutunk, és a külvilág megszűnik. Ezek hatására álmodozni kezdünk és ez már enyhe önhipnózis állapota. Utazás hipnózissal és reikivel

Hipnózis alatt az elme tudatos és tudatalatti részei változáson mennek keresztül. A tudatos elme visszahúzódik és a kritikus okoskodó tevékenysége leáll. A tudatalatti működteti az életünket, tud mindet, ami az életvitelünkhöz szükséges. Az éber tudatunk nem emlékezik mindenre, ami az életünk során velünk történt. A tudatalatti nem felejt, mindenre emlékezik, ami a fogantatásunk óta velünk történt.

Hipnózis és reiki együtt dolgozik

A tudatalattink hipnózis alatt, vagy egy mélyebb meditáció alatt megnyílik és elérhetővé válnak a korábbi emlékeink. Ebben az állapotban minden korábbi esemény és annak rossz hatása feloldható. Ekkor filmszerűen láthatjuk a korábbi kellemetlen eseményeket. Mivel nem a szereplői vagyunk, hanem a tanúi, ezért nem érezzük rosszul magunkat és el lehet engedni azokat. Ezt nevezzük karma tisztításnak.

Az emlékek romboló hatása a karma, tisztítható, és a nevelésünk hiedelmei átírhatók, ami hatással lesz a jövőnkre. Átírható még a Genom is, a genetikailag a szüleinktől – nagyszüleinktől, vagyis a felmenőinktől hozott egészségi örökségünk.

A videó segíthet megérteni ezt a lehetőséget:

Amikor reikivel kapcsolódunk a kozmikus energiához a mély tudatállapotba kerülnünk. Ezt nevezzük önhipnózisnak és a módszer javító erejét felhasználhatjuk. Az univerzum érkező életereje hatásossá teszi az önhipnózis jobbító eredményét. 

A reiki módszer megtanulható erről olvashatsz itt

A reiki kezelés és küldés és a fejlesztő gyakorlatok is segítenek, elvezetnek egy mély relaxációs állapotba. Ellazulunk, a feszültségek feloldódnak, és a létrejött csendben eltávolodnak a jelen eseményei egy kellemes békés állapotba kerülünk, ami a boldogságunk zálogja. Ahogyan a nyugalom létrejön, a gondolatok lelassulnak és elérjük a teljes csend állapotát, ami megoldásokhoz vezet. Minden belégzéssel haladunk, a mélyebb tudatállapotba és a kilégzésekkel minden feszültség eltávozik belőlünk, de nem szabad sietni. Nagy nyugalom van belül és egy kellemes álomvilágba jutunk, ami az önhipnózis állapota. Itt az alkalom, hogy létre hozzunk egy kellemes pihenő helyet, ahova később mindig visszatérhetünk. Ezt a pihenő helyet hipnotikus állapotban berendezhetjük kedvünk szerint.

Utazás hipnózissal és reikivel

 

Amikor kellő gyakorlatot szerezünk az önhipnózis elérésében, ide gyakran látogatva, tisztíthatjuk a karmát, a következő módon. Tovább mélyebbre haladunk, és meglátjuk a tudatalattink ajtaját, amely a hipnotikus állapotban nyitva van. Itt fel lehet kutatni azokat a korábbi eseményeket, amelyek akadályozzák a boldog életünket, illetve betegségeket okozhatnak.

A reiki energia önállóan segíteni tud az alábbi problémákon, de az önhipnózissal együttesen gyorsabban elérhetjük az eredményeket:

  • félelem, szorongás, stressz és pánikbetegség
  • rossz szokások, rossz beidegződések
  • önértékelés, önbizalom
  • függőségek drog, dohányzás, kényszeres evés stb.
  • fogyás vagy hízás
  • álmatlanság
  • öngyógyítás
  • orvoslással való együttműködés
  • belső béke és harmónia
  • életenergia és életkedv
  • méregtelenítés, székrekedés
  • immunrendszer felerősítése

Még egy kis magyarázat.

Létezik a logikának ellentmondó érthetetlen erő, amely vezet bennünket, ami megnyugtat és feloldja a feszültségeket. Ilyen a Reiki energia is, ami lecsendesíti az örökké nyugtalan elmét. A kialakult csend eleinte furcsa kellemes és a hatására egyre nyugodtabbak lehetünk. Ez már közelít az önhipnózis állapotához. Rájövünk arra, hogy miért kerülünk újra és újra bajba. Többszöri almélyült, állapotban megláthatjuk a kivezető utat, amit korábban az állandó gondolkodásunk eltakart. A reiki hatására az energia mezők kiegyenlítődnek és a panaszkodást és önsajnálatot kreatív, gondolatok váltják fel. Ajánlatos ezeket a teremtő gondolatokat hangosan kimondani, ahogyan például Garjajev professzor a hullámgenetika megfogalmazója ajánlja nekünk. Az előremutató mondatok, üzenetként bekerülnek a tudatalattinkba és egyfelöl javítják, kiegyensúlyozzák a karmánkat. Az is fontos, hogy este soha ne aludjunk el haraggal és sérelmekkel, mert tovább fogjuk folytatni a történetet az álomvilágban, ami romboló hatással van ránk. Mindezek a tanácsok boldogságunkat hivatottak létrehozni.