Jikiden Reiki

Japán vonal

A Jikiden Reiki rövid energetikai vonallal rendelkezik, jó az energiája, és a 2000. évben vált ismerté. A reiki gyakorlatok hasonlóak, a másik japán vonal a Gendai Reiki oktatási anyagában tanultakkal.

A tanfolyami jegyzete csupán egy gyakorlatot tartalmaz, a tanítás nagy része szóban történik. Ezért, ha később nem emlékszel a tanításra, szerencsés vagy, ha a tanárodhoz fordulhatsz.

Reiki tanulás

Több magyar reiki mesterrel együttesen, Masaki Nishina japán tanártól tanultunk a második Okuden fokozatig a 2009. évben.

Akkor is szóvá tettem a tanárnak, hogy minden gyakorlatot ismerek a Gendai módszerből, kivétel a KEKO volt.

Az alapító Chyoko Yamagucchinak, aki Hayashi senseitől tanult, semmiféle jegyzete, vagy elismerő oklevele nem volt.

Inamoto sensei nyílt levelet írt Frank Petternek, ebben leírja, hogy behangolásokat kapott Chyoko Yamagucchitól, aki elmondta neki, hogy mindössze öt alkalommal találkozott Hayashi szannal, és még a reiki történetét sem ismerte, Usui nevét min9ssze egyszer hallotta. A Reiju-t (behangolást) a nagybácsitól (Wasaburo Suganó) tanulta, , ha ez így van, akkor ezt illett volna a bennünket tanító Masaki Nishinának részünkre elmondani.

A Jikiden tananyaga, valószínűleg Chyoko emlékezetből valamint a Hawayo Takata vonalán tanult és a Gendai Reiki tananyagát jól ismerő nyugati mester Frank Petter segítségével alakult ki.

A mester, vonal Mikao Usui – Chujiro Hayashi – Chyoko Yamagucchi. Azonban az elképzelhetetlen, hogy a rátarti Hayashi sensei, egy 17 éves leányt (Chyoko) felhatalmazott volna oktatásra, akivel mindössze ötször találkozott.

Hayashi, Usui-sensei halála után, 1931-ben távozott az URR Gakkai-ból (japán reiki szervezet), és orvosi múltja alapján módosította a tanítását és megalapította a Hayashi Reiki Kenkyukai-t (kutatóközpontot), és saját gyakorlatokkal egészítette ki a rendszerét.

Szóban tanított és nem is egyformán és a kutatásai alapján többször változtatott a módszeren. Ezért volt lehetséges az is, hogy A Jikiden módszer olyan szimbólumot is használ, (Kumo) ami a mai napig sehol nem található meg, erre vonatkozó magyarázatot a japán tanártól sem kaptunk és Takata, aki Hayashitól tanult sem ismerte, nem tanította. reiki tanárok

Sajnos Magyarországon a Jikiden Reikiben mindeddig nem lehetséges Okuden szintnél tovább tanulni, mert a magyar tanárok csak az második fokozat oktatásáig vannak felhatalmazva.

A Jikiden intézet elnöke, és alelnöke saját maguknak a Dai shihan nagy mester-tanár címet adományozták. Csak ők, avathatnak tanársegédeket és tanárokat.

A tanfolyam jegyzetét és az elismerő oklevelet japánból küldik a tanulók részére, és ezekért a magyar oktatónak fizetni kell a Jikiden intézet részére.

Ezért úgy látom, hogy a Japán Jikiden Intézet üzleti vállalkozásként alakult meg.  

Ezek miatt, valamint a tanítás magas ára miatt, nem akartam tovább tanulni a Jikiden módszert.

Ma 2020.-ban a Shoden (reiki-1) fokozat 60000.-, az Okuden (reiki-2) pedig 80000.- forint. Amíg a legalább annyira erős, vagy még erősebb Usui Reiki Ryoho (ami a Gendai Ho-ra épül) annak egyharmadáért tanítok.

Több alkalommal megkerestek a Jikiden Okuden második fokozatú reikisek, hogy nálam szeretnének tovább tanulni. Eddig kivétel nélkül meggyőződtem arról, hogy felkészültek és alkalmasak az Usui Reiki Ryoho Shinpiden, harmadik fokozatára.

A Shinpiden harmadik osztály, (a Shihan tanár fokozat előszobája) egy nagy lehetőség a további felemelkedésre, fejlődésre.

Megjelenik a tanítás végső célja a kiegyensúlyozott, békés élet elérése, amely felvilágosodás, és még további út az áhított megvilágosodás felé.

Elcsendesedik a harcod a világgal, létrejön a nyugalom a feltétel nélküli szeretet, minden felé. A problémák egyszerűvé válnak, mert a felső dimenziókból megkapod a válaszokat, az úttörőktől, vagy akár magától a teremtő Istentől. Usui sensei tanítása egyszerűen mutatja az utat, amelyen haladva örömtelivé válhat az életed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.