Jikiden Reiki

Japán vonal

A Jikiden Reiki rövid energetikai vonallal rendelkezik, jó az energiája, és a 2000. évben vált ismerté. A reiki gyakorlatok hasonlóak, vagy megegyeznek a másik japán vonal a Gendai Reiki oktatási anyagában tanultakkal.

A tanfolyami jegyzete csupán egy gyakorlatot tartalmaz, a tanítás nagy része szóban történik. Ezért, ha később nem emlékszel a tanításra, szerencsés vagy, ha a tanárodhoz fordulhatsz.

Reiki tanulás

Több magyar reiki mesterrel együttesen, Masaki Nishina japán tanártól tanultunk a második Okuden fokozatig a 2009. évben.

Akkor is szóvá tettem a tanárnak, hogy minden gyakorlatot ismerek a Gendai módszerből.

Ez azért volt lehetséges, mivel az alapító Chyoko Yamagucchinak, aki Hayashi senseitől tanult, semmiféle jegyzete, vagy elismerő oklevele nem volt.

Azt mondták, hogy a háború alatt Mandzsúriába menekültek, és egy tűzben minden irat megsemmisült.

A Jikiden tananyaga, Chyoko emlékezetből valamint a Hawayo Takata vonalán tanult nyugati mesterek segítségével alakult ki. Úgy tudjuk segített ebben Hiroshi Doi szan is, aki jó barátságban volt Chyokoval.

A mester, vonala Mikao Usui – Chujiro Hayashi – Chyoko Yamagucchi. Azonban az elképzelhetetlen, hogy a rátarti Hayashi sensei, egy 17 éves leányt (Chyoko) felhatalmazott volna oktatásra, tanárrá.

A tanári beavatás talán később Wasaburo Suganó senseitől származik, ha ez így van, akkor ezt illett volna a bennünket tanító Masaki Nishinának részünkre elmondani.

Hayashi, Usui-sensei halála után, 1931-ben távozott az URR Gakkai-ból (japán reiki szervezet), és orvosi múltja alapján módosította a tanítását és megalapította a Hayashi Reiki Kenkyukai-t (kutatóközpontot), és saját gyakorlatokkal egészítette ki a rendszerét.

Szóban tanított és nem is egyformán és a kutatásai alapján többször változtatott a módszeren. Ezért volt lehetséges az is, hogy A Jikiden módszer olyan szimbólumot is használ, (Kumo) ami a mai napig sehol nem található meg, erre vonatkozó magyarázatot a japán tanártól sem kaptunk és Takata, aki Hayashitól tanult sem ismerte, nem tanította. reiki tanárok

Sajnos Magyarországon a Jikiden Reikiben mindeddig nem volt lehetséges Okuden szintnél tovább tanulni, mert a magyar tanárok csak az második fokozat oktatásáig vannak felhatalmazva.

A Jikiden intézet elnöke, és alelnöke saját maguknak a Dai shihan nagy mester-tanár címet adományozták.

Csak ők, avathatnak tanársegédeket és tanárokat.

A tanfolyam jegyzetét és az elismerő oklevelet japánból küldik a tanulók részére, és ezekért a magyar oktatónak díjat kell fizetni a Jikiden intézet részére.

Ezért úgy látom, hogy a Japán Jikiden Intézet üzleti vállalkozásként alakult meg.  

Ezek miatt, valamint a tanítás magas ára miatt, nem akartam tovább tanulni a Jikiden módszert.

Ma 2020.-ban a Shoden (reiki-1) fokozat 60000.-, az Okuden (reiki-2) pedig 80000.- forint. Amíg a legalább annyira erős, vagy még erősebb Usui Reiki Ryoho (ami a Gendai Ho-ra épül) kevesebb, mint egyharmadáért tanítok.

Több alkalommal megkerestek a Jikiden Okuden második fokozatú reikisek, hogy nálam szeretnének tovább tanulni. Eddig kivétel nélkül meggyőződtem arról, hogy felkészültek és alkalmasak az Usui Reiki Ryoho Shinpiden, harmadik fokozatára.

A Shinpiden harmadik osztály, (a Shihan tanár fokozat előszobája) egy nagy lehetőség a további felemelkedésre, fejlődésre.

Megjelenik a tanítás végső célja a kiegyensúlyozott, békés élet elérése, amely felvilágosodás, és még további út az áhított megvilágosodás felé.

Elcsendesedik a harcod a világgal, létrejön a nyugalom a feltétel nélküli szeretet, minden felé. A problémák egyszerűvé válnak, mert a felső dimenziókból megkapod a válaszokat, az úttörőktől, vagy akár magától a teremtő Istentől. Usui sensei tanítása egyszerűen mutatja az utat, amelyen haladva örömtelivé válhat az életed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük