Reiki beavatás behangolás reiju a legfontosabb szertartás.

A beavatás, behangolás, reiju, az energiarendszer megnyitása, a reiki módszer lényege. A reiki korai idején Usui senei reijut alkalmazott ami azonos volt minden fokozaton. A beavatás és a behangolás ugyan azt jelenti, a 1925-26 években alakult ki. Ezeket egy mestervonallal rendelkező tanár végzi, akit élő átadási vonal köt össze a reikit megalapító Mikao Usui sensei megvilágosodott energiájával. Az energiarendszer megnyílik, ami után az új reikis korlátlanul hozzájut univerzum éltető feltöltő energiájához. Nem kell keményen dolgoznia, csupán ellazulva kapcsolódni a nagy univerzumhoz és kérni az energiát, miközben nem fárad el, hanem inkább felfrissül. Minden ember rendelkezik bioenergiával, vagyis kézrátétes gyógyító képességgel, és gyakran ösztönösen a fájó területre teszi a kezét. Ha ezzel másokon segít, átadja az energiáját, akkor legyengül. A reiki behangolás után, azonnal nagy energia áramlás történik, a reiki gyakorlóban és megnyílik az energia rendszerének csatornái és ez a természetes képesség

Reiki beavatás behangolás reiju

megsokszorozódik, és ez folyamatos, nem gyengül le, akkor sem, ha továbbítja. Ha jó a keringési rendszer, lelkileg és fizikailag rend van, akkor gyorsan kialakul a képesség, Akkor lassabban alakul ki a képesség, ha legyengült a szervezet, és sok lelki problémát kell először az energiának feloldani. A behangolás után, ajánlatos a tanult alapvető reiki gyakorlatokat, három hétig naponta többször végezni, hogy a kialakuljon a képesség. A behangolás akkor is létrejön mindenkinél, ha valaki nem érzékel semmit a szertartás során. A reiki behangolás egy életre szól, ha a reikis évekig nem használja a reikit, bármikor újra aktivizálhatja.

A reiki beavatás után:

1.- Egyfelől megindul a tanuló veleszületett, de szunnyadó gyógyító ereje, hogy energiával feltöltse önmagát, és irányítsa a jövőjét.

2.-Másfelől a saját életerejéhez a Reiki ráhangolással hozzáadódik a nagy Univerzum élet energiája, amely végtelen és kimeríthetetlen.  

Az energia rendszer: feltöltődik az aura, a csakrák, a meridiánok, ami lehetővé teszi a gondolati, érzelmi, fizikai, energetikai és spirituális szintű javulást.

A folyamat első lépése, hogy a tanár behangolja a helységet, hogy az legyen tele a kozmikus energiával és eltávolít minden zavaró energiát. A kedvező helyzet miatt gyertyákat gyújt és ha nincs asztmás vagy allergiás a tanulók között füstölőt is használ. Lehet kellemes meditációs zenét is bekapcsolni. Elmondja a diákoknak, hogy semmiképpen ne koncentráljanak, ha lehet ürítsék ki a az elméjüket, vagyis ne gondoljanak semmire. Segít arra gondolni: elfogadom a behangolást, utána csend a legjobb. 

A ráhangolódás előtt együtt elmondani a GOKAI-t az Életszabályokat, majd tegyék a kezüket Gassho tartásba, ami kéz ima tartást jelent. Ezután kezdi meg magát a reiki behangolást.    

Különbség van, a nyugati reiki behangolás és a japán vonalak között.        

A nyugati reiki behangolás hosszadalmas sok szimbólumot, sokszor használ, és nagyobb élményt okoz a diáknak. A japán vonalú Usui Reiki Ryoho behangolása rövid a célja kizárólag tisztán az energia rendszer megnyitása.

Tanítom a Shiki Ryoho nyugati Reikit, és az eredeti japán vonalú Usui Reiki Ryohot és kijelenthetem, hogy az én gyakorlatomban, a japán vonalú behangolások eredményesebbek. A rövid és patinás mestervonal miatt, és a sallang mentes módszer miatt sokkal erőteljesebb a behangolás energiája és a tanuló energiarendszere hamarabb nyílik meg. A behangolások megismételhetőek. A reiki gyakorlásokon tőlem minden reikis reijut kap. 

A beavatás és a reiju megtanulása a tanári fokozaton, a reiki három fokozatának elvégzése után, csakis a megfelelő gyakorlat és alkalmasság alapján, elhivatott személy részére lehetséges.

Egy levél

A Reiki 1-es behangolás óta sok mindent megtapasztaltam. Először is elindult bennem egy lelki és testi tisztulás. Reiki önkezelés és meditáció után olyan emlékek jöttek a fel bennem, hogy sokszor elsírtam magam. Ilyen volt édesanyám halála. Azt hittem már rég feldogoztam, de sajnos nem. A Reiki volt ebben is segítségemre. Sikerült, elengednem a fájó emlékeket, és szeretettel megőrizni a szívemben édesanyám emlékét. Én nagyon boldog vagyok, hogy elmentem Reiki tanfolyamra. Nagyon jó tanár vagy, ez az energia pedig szelíd, de nagyon hatásos. Nem változik meg minden egy csettintésre azért, mert Reikis az ember. De segít, gyógyít, erőt ad. Több mint módszer! A reiki egy spirituális út. Dolgozni kell önmagamon, és beépíteni a mindennapi életbe ezt a csodálatos ajándékot. 

Szeretettel: Bendéné Horváth Erika  erikabendene2017@gmail.com