A reiki szimbólumok nem titkosak

– mert az interneten jól, vagy rosszul láthatók. Azonban azok csak akkor kezdenek el működni, amikor a diák megkapja a hiteles tanártól a behangolásokat.

 Amikor nyugati reikit tanítottam a diák, nagyon sokszor lerajzolta a reiki szimbólumokat. A tanítás csupán szóban történt és a tanfolyam végén a összeszedtem a rajzokat, mondván, hogy emlékezz azokra. Elmagyaráztam a szerepüket és hogyan kell alkalmazni őket. Oda kellett nagyon figyelniük, mert semmilyen tanfolyami jegyzet nem volt. Pár év után a diák talán semmire sem emlékezett, pedig maga a behangolás egy életre szólt.

Hiroshi Doi, aki az Usui sensei által alapított Gakkai japán reiki szervezet tagja, ezt írja a szimbólumokról: nagyon hasznosak, segítenek a fejlődésedben, olyanok, mint a támasztó kerekek, amikor kerékpározni tanulsz. Amikor nagyon sokat használtad azokat és integrálódtál vele, már elhagyhatod azokat. (nagyon sok év, után)

Az első szimbólum, ami nem volt soha titkos a REI-KI A reiki szimbólumok nem titkosak

A képen a könnyebb megértés miatt, régi japán írással látható. A felső része a Rei jelenti az univerzumot, az alsó része KI pedig az életenergiát. Szó szerint: a felhők közül, három kapun át, lejön az embereknek, hullámok és rezgések áramlásával, a rizs kalász jelenti az életenergiát.

A további szimbólumok körül van a legtöbb rejtély, félre magyarázás és okoskodás. Ennek oka, hogy a nyugati (Shiki Ryoho Reiki) reikiben (amit 2009. évig én is tanítottam) eredetileg titkosnak tanítottuk. A tanítás élőszóban történt és ez miatt, sok mese kitalált állítás került a magyarázatokba, a könyvekben is és a világhálón is. Ilyen híresztelések elveszett Tibeti, Atlantiszi eredetről és különleges kiegészítésekről szóltak. Ezek a mesék csak összezavarják a tanulót és csökkentik a valódi szimbólumok erejét.

A reiki második fokozatán, valódi jeleket és értelmezést tanulsz. 

Az Okuden fokozaton tanulja a diák a reiki szimbólumokat, amelyek segítő eszközök. A használatukkal, kitágulnak a lehetőségei, megnövekszik teljesítménye és a hatása a reiki munkának.

1.- a CKR jele folyamatos változáson ment keresztül. Korábban a két kanji írás kép jelentése az első Csoku közvetlen szellemek, Rei pedig az univerzum volt. Az első betű változásaiból alakult ki a mai formája, a második (Rei kanji) betű elmaradt. Elsősorban a fizikai problémákat oldja fel. Aktiválja, helyreállítja az egyensúlyt, ritmust, a tudatos finom energiáival. Megnöveli, rögzíti, stabilizálja, tisztítja, összpontosítja, célra. fókuszálja az energiát. Más jelek előtt, használva, azok hatását fokozza.

2.- a SHK jel használata helyreállítja elsősorban a lelki egyensúlyt  és a problémákat javítja. Csökkenti, vagy megszünteti a feszültségeket, a stresszt. Segítséget ad a káros szenvedélyek elhagyásában. Hatással van a környezetünkre, a kapcsolatainkra. A múlt sebeit és hibáit segít feldolgozni, és védelmi szerepe is van. 

3.- a HSN szimbólum, öt (kanji) betűből alakult ki a mai írása. A magyar legjobb jelentése „egy igaz ember igaz gondolata” (úgy használom: alázatos ember igaz gondolata) Elsősorban csatlakoztat távoli dogokkal időben és térben. Csatlakoztat a kiválasztott célponttal az univerzumot megteremtő Isteni akarat energiájával, távoli célponttal, a múlttal, a jövővel. Az időn és téren túl és energiaszint feltöltést és átalakulást hoz, az univerzum energiája.

A három szimbólum együttes alkalmazásával:

1.- a legtöbb reiki munkához, és eredeti reiki gyakorlatokhoz, amit tanultál.    

2.- megváltoztathatók, feloldhatók a múlt karmái és a traumái küldj azokra reikit.

3.- hogy sikeres legyen a jövő, és küldhetsz (konkrét célra is) reiki energiát, áldást.

4.- megváltoztatható, a jelen életed, hogy békés, harmonikus, egészséges és boldog legyen.

5.- más embereknek küldhető reiki energia a boldog életük elérésére.  

Ezek a magyarázatok, az eredeti tanítások és a Usui Reiki Ryoho Okuden, második fokozatú jegyzeteiből valók, amit a japán Hiroshi Doi sensei szerkesztett és a tanuló a tanfolyamon kézhez kap.

4.- DKM a negyedik szimbólum jelentése nagy fényes fény, jelenti a megvilágosodást, magát az egész világot megteremtő Teremtő Istent.

Amikor a tanuló erre a fokozatra érkezik, és visszatekint a korábbi életére, a reiki hatására, a legtöbb esetben nagy változásokat fedez fel önmagán.