Hiteles Reiki mester választás, nagyon fontos.

Dunát lehet rekeszteni a reiki címszó alatt található mesterekről mindegyik azt írja magáról, hogy ő tanítja a leghatásosabb, hiteles módszert. Hogyan válaszd ki azt tanárt akinek módszere megoldja a problémáidat és elérheted az ígért egészséget és boldogságot. 

A mester-tanár akkor hiteles, ha hiteles mester-tanár avatása van, amely az alapító Usui senseihez vezet, illetve hozzá kapcsolódik, és ezt mestervonalnak hívjuk. Usui sensei megvilágosodott emberként hozta le ezt a minőségi energia szintet a mestervonal nélküli  irányzatok nem! Behangolások alatt a tőle származtatott tiszta energiával kötjük össze tanulót. A tanár választásnál, kérdezd meg a tanár mestervonalát. Ha nem tudja megmondani pontosan, mesél neked helyette, (Atlantiszi energiáról, vagy az alapítót álmában avatta be Usui sensei, vagy sok fajta reikiből rakta össze a módszerét) akkor köszönj el tőle. Sok esetben valaki önmagát nevezi ki tanárrá, kitalál behangolási módszert és egy hiányos energiát képvisel. Nem attól lesz valaki eredményes a gyógyításban, hogy meleg a keze, hanem, hogy az energia tiszta és eredeti. Az is nagyon fontos, hogy az említett mestervonal rövid legyen. Az én mestervonalam rövid:

Mikao Usui – a reiki módszert 1922.-ben megalapította.

Kanichi Taketomi – a GAKKAI Usui sensei által alapított reiki szervezet elnöke, 1935-1960-ig

Kimiko Koyama – a GAKKAI Usui sensei által alapított reiki szervezet elnöke, 1975-1999-ig

Hiroshi Doi – a GAKKAI Usui sensei által alapított reiki szervezet tagja

Richard Rivard – Kanadai reiki-tanár, aki segített a Gendai Reikit elterjeszteni.  

Attila Kupi – Finnországban élő reiki tanár 

Wagner Lajos – reiki tanár, szerény személyem

Legyen eredeti írásos anyaga a tanításnak, hogyha a tanfolyam után nem emlékszel valamire, fel tudd eleveníteni. Az Usui Reiki Ryoho tanfolyamokon olyan jegyzet hiteles fordításából tanulsz amit Hiroshi Doi sensei a japán Gakkai szervezet ma is élő tagja írt és ami ki lett egészítve Dave King japánban történt kutatásaival. Ez az összes irányzat közül ez áll legközelebb az eredeti tanításokhoz. A tanárnak legyen közössége, lehetőleg hetenkénti klubja, amit felkereshetsz és ott gyakorolhatsz, illetve a kérdéseidre válaszokat kaphatsz.  

Mikao Usui sensei, megvilágosodás útján jutott a kozmikus életenergiához és Ő nevezte el Reikinek. Ezután a mester-tanárokat avatott. A továbbiakban mindig egy mester-tanár avatta be a következőt és így élő lánc, vagy tanátadási vonal alakult ki. A mester-tanárnak igazolni kell az energiavonalát. 

Sajnos napjainkban sok hangzatos nevű irányzat kihasználja a Reiki népszerűségét és tanítja a tudományát. Ezek lehet, hogy működnek valamit, de sok ilyen személyt hangoltam át az Usui Reiki Ryoho módszerre.

Vannak olyan irányzatok, amelyekben hozzátettek az alkotók saját szimbólumokat, vallásokat és sok egót. Az a véleményem, hogy aki a Reikihez hozzátesz, az elvesz belőle. Csak Te, aki használod, teheted hozzá a saját hitedet, más gyógyító módszeredet, mert ezekkel a együttműködik, amikor a gyógyulásod elkezdődik, majd egyetértesz ezzel.

 

A jó mester-tanár hitelességéhez tartozik, hogy nem önmagát, a tanítja, hanem az eredeti tanítást. A mester-tanár nem különb ember, mint a tanítványa, csupán a módszerre nagy rálátása van és képes azt jól átadni a tanulójának. A jó mester-tanár egy ajtót nyit ki, amely mögött az igazság, a szeretet, a béke, az együttérzés, a boldogság, a nyugalom és ezekből következő egészség lakozik. Az úton, vagy ösvényen, ami oda vezet, neked kell végig menni, a mester-tanár mindig segít, ha bizonytalan, tanácstalan vagy.

Ha beteg vagy, Téged nem a tanárod fog meggyógyítani, hanem az univerzum csodálatos energiája, fog segíteni. A mestered csak egy alázatos szolga, aki Téged hűségesen és mindig támogat.

A Reiki energiához, behangolásokkal lehet hozzáférni. Ez azt jelenti, hogy a hiteles mester-tanár, a tanítvány energia rendszert behangolja, az energia központokat megnyitja a nagyobb és nagyobb kozmikus energia fogadására. Ezután a tanítvány legtöbbször azonnal, vagy esetleg 21 nap után kezeiből meleg érzettel gyógyító energia áramlik. Az első Shoden fokozaton három behangolás történik. Mikor érett a tanuló a második fokozatra az Okuden-re, ismét három behangolással tovább fejlődhet, gyógyító ereje növekszik, itt megismer három szimbólumot. A harmadik Shinpiden fokozaton a lehetőségek korlátlanok. A hiteles tanár képes behangolni a tanulót a Reikire és átadni a legjobb tanítást.

Tehát nem számít jónak vagy rossznak, hogy melyik utat választod magadnak, de mindig az a legjobb út, ami az eredetihez áll közel. Ez a Usui Reiki Ryoho.

Van lehetőség a távoli tanulásra online kattints ide.

 A reikiről olvass többet kattints ide