gyógyító energia

Életenergia az embereknek

A Reiki életenergia, amely az emberi energiamezőt minden szinten egyensúlyba hozza. A gondolkodásra, az érzelmekre, jó hatással van, és kialakulhat a mindenki által vágyott nyugalom és a belső béke. Az energiaszint folyamatosan emelkedik, ami javítja a fizikai állapotot.

Az Usui Reiki, (az Usui- Do) a megvalósítás útja kapcsolat az ősi énnel és a teremtés egészével. Átalakulás eredménye, a feltétel nélküli felszabadulás és a mély béke.

Örvendezünk, amikor megismerjük ezt a kézrátétes egészségjavító módszert. Érezzük a hatását, emelkedik az életenergia szintünk, aminek kedvező hatása van az egészségi állapotunkra.   

Az energiarendszer behangolása után lehetségesé válik a kapcsolat a nagy Univerzummal,  illetve az azt megteremtő Isteni Akarattal, és korlátlanul kérhető és érkezik az életenergia.

Eleinte a problémáink okai kezdenek rendeződni, amiből egyenesen következik a folyamatos felemelkedés, javulás minden szinten.

Eredményekről hiteles történeteket a vendégkönyvben olvashatsz ITT

Valamint a levélíróknak írhatsz is, mivel ott találod az email címüket

Videó üzeneteket láthatsz ITT.

Usui sensei úgy fogalmazta meg, hogy a reiki célja a valódi önmagunk megismerésére, egy életérzés, amely segít nekünk megtalálni a nyugodt örömteli élet felé vezető utat.

Reiki japán szó, amelynek a jelentése, az univerzum életenergiája.

Az egész világmindenség rezgésekkel működik, ami az életenergiánkat feltölti.  Azonban ez a rohanó életvitelünk miatt legtöbbször kevés.

Ha lecsökken az életenergiánk, akkor az egészség romlásához vezethet.

Mindenkit az életenergiája működteti, ami az energia rendszerben áramlik, nem látható és nem tapintható, de például az aura lefényképezhető.

Ha azt mondjuk valakire, hogy energikus, az egészségest jelent. Amikor az életerő áramlásában zavar keletkezik, akkor megjelenik a betegség.

A gondolatok és érzelmek, vagyis a hangulat nagyban befolyásolják az életerő működését. Ha valakinek nagy az életereje, akkor képes átadni másoknak, tehát képes gyógyítani vele.

Egy példa: ha a gyermek megüti magát, anyuka átöleli, a fájdalom megszűnik, mert energiát adott át a kisgyereknek. Ez a természetes bioenergia átadása.

A reiki ettől abban különbözik, egyben a működésének lényege, hogy az energiarendszer behangolását egy felhatalmazott reiki tanár végzi, amely után a tanuló képes korlátlan kozmikus energiához képes kapcsolódni és az éltető energia áramlása azonnal megindul.

Ennek külső jele, hogy a kezek felmelegszenek, az energia hatására. A köztudatban ezért nevezik a reikit, kézrátétes energia átadó módszernek, vagyis reiki gyakorló képessé válik saját magát feltölteni, vagy más személyeknek továbbítani.

Gyakorlatilag minden zavar javítható az alkalmazásával, mivel a belső feszültségek lecsökkenti, így nagyszerű kiegészítője minden gyógyító módszernek. Tehát a reiki gyakorló képes saját maga és mások életét javítani az alkalmazásával. 

Minden embereknek nagyon ajánlható, a prevenció miatt is. Az eredeti reiki gyakorlatok segítik a szellemi fejlődést, megerősítik életcélokat, a méreg anyagokat csökkentik a szervezetben. Semmiféle mellékhatásai nincsenek, azonban a nagyobb mennyiségű energiához, hozzá kell szoktatni az új klienst, erre oda kell figyelni a reikisnek.

Alkalmazását minden épelméjű ember el tudja sajátítani, és nem kellenek hozzá különleges eszközök és képességek. A cél az, hogy rendszeres gyakorlásával, a lelki és testi harmónia a belső béke és az egészség megteremtése. A reiki kezelő feltöltődik energiával, mivel ez az energia áthalad rajta. A nagyon egyszerű magyarázatáért, kattints ide.

A módszer nem vallás, vagy szekta, így világnézetre való tekintet nélkül mindenkinél működik, mindenki, tanulhatja, az alsó korhatár 10-12 életév, felső korhatár nincs. A Reiki a szeretet, a harmónia energiája, a szeretetet nem kell tanulnod, azt mindig is tudtad, gyakorolva, másokon segítve találod meg önmagadat.

Usui sensei hagyományozta ránk a GOKAI-t (öt szabály) amely nagyon fontos része a tanításnak.

Őt szabály

 

 

ÉLETSZABÁLYOK, GOKAI:

Az eredeti Usui sensei sírfeliratán olvasható:

Csak ma, ne légy dühös.

Ne aggódj, adj hálát.

Munkálkodj a karmádon,

légy őszinte az emberekhez.

 

A nyugati hatású változata:

Csak ma, nem vagyok dühös.

Hálás vagyok, teszem a dolgom.

Kedves vagyok az emberekhez.

 

 

 

Hasznos naponta (többször) elmondani tudatalatti megtanulja és a sok feszültségtől megszabadít, kialakítja a belső békét és a harmóniát.

Rövidek az életszabályok, de mély a jelentésük. 

Csak ma / Kjo dakewa / Just for today /
Az emberek gondolkozását korlátok gátolják. Egy lehetőség, hogy csak ma jól szeretne lenni. De mi lesz holnap? Akkor is csak ma lesz, és az egymást követő napokban is és fontos örömmel megélni a jelen pillanatot.

Nem vagyok dühös / Ikaruna / Do not be angry /
A harag sok betegség okozója. El kell engedni a haragot, a nemcsak szavakkal, hanem érzelmekkel, valamint a tudatalattiból is ki kell takarítani, így ember szerető lehetsz. 

Nem aggodalmaskodom / Shin pai szuna / Do not worried /
Tapasztalatom szerint a felesleges aggodalmat és félelmeket a reiki gyakorlása kitakarítja. Képes leszel harmóniában élni az Univerzum törvényeivel, és megszűnnek a feszültségek.

Hálás vagyok / Kan sha Shite / Be gratefull /
Az ember mindig többet akar, és amikor eléri, még többre, és ezért elégedetlen. A reikiseket korábban a Pető Intézetbe vittem, ahol sérült gyermekeket gyógyítanak. Ott reikivel kezeltük őket, ami boldog mosolyt csalt az arcukra. Mi pedig, megtapasztaltuk magunkban és bennük a hála érzését.

Tisztességgel teszem a dolgom / Gyo o hageme / Do your duties fully /
Az örömmel végzett becsületes munka, az élet értelmének része. Lelki fejlődéshez is segít, a kötelességek teljesítése. Lelki problémák esetén is segít kilábalni, a hasznos elfoglaltság.

Kedves vagyok az emberekhez / Hito ni shinsetsu ni / Be kind to others

Az ember a szeretettel együtt születik, csak nem szabadna elfelejteni. A kedvesség a szeretet egyik formája, és az a legjobb dolog, ha másoknak segítesz, erre kiváló a reiki energia küldése, sok esetben ingyenesen olyanoknak, akiket nem is ismersz.

A Reiki előtt bioenergiát használtam és tanultam 1972- 2000-ig, részletekben Jim Hislóp skót bio-energetikustól, ezután dr. Bíró Dénestől.

Mindkét tanítóm elmondta, hogy a nem szót sem az Univerzum, sem az érzelmi képekkel szimbólumokkal működő tudatalatti, nem érti. (olyan kép, hogy nem dühös, vagy nem aggodalmas nincsen)

GOKAI

reiki öt életszabálya

 

 

ÉLETSZABÁLYOK nem szó nélkül

 

Csak ma,

Békés vagyok.

Nyugalom van bennem.

Hálás vagyok.

Tisztességgel  teszem a dolgom.

Kedves vagyok az emberekhez.

 

 

 

 

 

Barátom japán felesége Seiko, azt mondta nekem, hogy kiváló fordítás. Elmondta azt is, hogy például: egy Petőfi vers japán nyelvre fordításánál azért, hogy rímeljen, szó szerint nem, szinte csak érzelmileg lehet. Fordítva a gyönyörű, ragozott magyar nyelvre nagyon könnyű, a szó szerinti fordítás. 

A tartalmat nem szabad orvosi tanácsnak tekinteni.

Az orvosi megoldáshoz, keresse fel orvosát