Reiki tanfolyam ára sokak számára fontos, de ha nagyon olcsó, legyél óvatos.

A reikinek sok fajtája van. Ha nem tudja pontosan levezetni az alapító Mikao Usuitól a mestervonalát, akkor, amit képvisel, nem nevezhető reikinek.  A reiki hitelességéről itt olvashatsz.

A japán vonalú Usui Reiki Ryohot  tanítom, mivel az eredmények a legjobbak.

Az első Shoden folozat ára 25 000.- Forint. Erről az írás végén olvashatsz többet.

A tanfolyami árak, a nyugati árakhoz képest, itthon alacsonyak 

 1. mestervonal nélkül úgynevezett reiki módszerek, a legolcsóbbak, némelyik még azt is hirdeti, hogy reiki fél áron. Ezeknél az első fokozat ára, akár 4000.- forint is lehet. Ezekre nem érdemes több szót vesztegetni. Sokszor hangoltam át az Usui Reiki Ryoho módszerre a hozzánk fordulókat.  

 

 1. Hawayó Takata sensei vonalán keresztül a Shiki Ryoho Reiki, vagyis a nyugati reiki, amit 2009. évig tanítottam. Sok változata van, attól függően, hogy a mestervonalon lévő tanárok, miket tettek hozzá a reiki módszerhez, vallásokat, más módszereket, és kitalált okosságokat- Ugyanis Takata sensei szóban gyakran különböző képen tanított. A további a tanárok is szóban tanítottak, ha írásos jegyzetük, vagy akár tankönyvük van, azokat ők írták, így nem eredeti. Ezek első fokozata 12 000.- forinttól elérhető. Ha nálam akar tanulni ilyen tanuló, akkor szívesen áthangolom, az Usui Reiki Ryoho módszerre. Ha kéri az árból, a felkészültsége alapján kedvezményt kaphat.

 

 1. Japán vonalak 2000. év után terjedtek el, nagyon különböznek a más reikiktől úgy az energiájuk, mint a tanítási anyaguk. A két alábbi tananyaga, csak kis mértékben tér el egymástól, reiki tanfolyam árade az árban nagy a különbség.
 • A Jikiden Reiki első és második fokozatát lehet itthon tanulni. A tanfolyamok ára magas a magyarországi keresethez képest. A Shoden szint 70000.- az Okuden szint 80000.- forint.
 • A tanfolyamok egységes jegyzetét és az okleveleket Japánból a Jikiden Intézetből küldik.
 • Sajnos magyarországi tanárok magasabb szinteket nem taníthatják.
 • Ha valaki tovább akar tanulni akkor külföldre kell utaznia.
 • A Jikiden reiki első és második fokozatát 2009. évben japán Masaki Nishina reiki tanártól tanultam.

 

 • Gendai Reiki, japán energiavonalú tanár és Shiki Ryoho, nyugati reiki tanár  vagyok, és a japán vonalakra épülő Usui Reiki Ryohot tanítom.
 • A tanfolyamokon a tanuló írásos jegyzetet kap. Az első Shoden fokozat ára nálam, mindössze 25 000.- forint. Ha a tanult módszer változásokat eredményez akkor olcsó, ha nem gyakorol a diák akkor nem jönnek az eredmények akkor drága. Más tanároknál, az tanítás ára ugyanezért, sokkal magasabb. Azért ilyen alacsony az ár, mert nem izgat a pénz, de ingyen nem lehet tanítani. Ami ingyen van, azt  mert nem becsülik az emberek semmire. Nemzetközi Certificate-t adok a tanfolyam elvégzéséről, angol nyelven. Ennek alapján két esetben (Londonban és Firenzében) a reiki tanítványomat kórházban alkalmazták.
 • A tanfolyamok többször is megismételhetők, amelynek a díja mindössze 2000.- forintos jótékonysági adomány a Magyar Máltai Szeretet Szolgálat részére. 

A tanfolyamok ideje

Mindig rugalmas a jelentkezők igényéhez van igazítva. Mivel a reiki közösségünket gyakran olyanok keresik fel, akiknek sürgős a tanulás, megtörténhet, hogy behangolásokat, és rövid tanítást kapnak és a következő tanfolyamon ezután részt vesznek. Legjobban bevált, hogy ez a reiki klub napján 14 órától 20 óráig történik és az új tudását már ki is próbálhatja a diák. Ezután javasolt a reiki klub látogatása, ahol ingyenesen gyakorolhat.  A tanulást folytatjuk, egy megbeszélt időben, illetve mivel kéthetenként van online gyakorlás,reiki tanfolyam ára ahol szintén gyakorolhatnak.

A nagyon távol éllők esetében, az első Shoden és a második Okuden fokozat megtanulható online tanfolyamon is, a gyógyulási eredmények igazolták, hogy teljes értékű ez a módszer.

Ilyenkor a tanuló akár évekig is térítés mentesen részt vehet az online gyakorlásokon, tehát szó sincs gyorstalpaló módszerről. Ha személyesen találkozok az ilyen tanulóval kaphat megerősítő behangolást.

A képen egy találkozás távoli oktatás után a tanuló személyes  behangolást kap, a Budapesti a Haller parkban.

 

Reiki tanfolyam ára

 

Ne gondold tehát azt, hogy minden reiki oktatáson ugyanazt kapod, és ugyanazon energiába kapsz behangolást.

Az elméletben és az eredeti gyakorlatokban, de legfőképpen az energia minőségében jelentős a különbség. Nem szóban, vagy kitalált jegyzet alapján kapod a tanítást, mivel a japán vonalú reiki esetében az Usui sensei tanítását tanulod. Annak magyar nyelvű jegyzetéből később könnyű visszaemlékezni mindenre.

Az Usui Reiki Ryoho esetében, minden ami elhangzik megtalálható a jegyzetben.

Magát az energiát szeretnéd megismerni, erre egy lehetőség van bejelentkezéssel a reiki klubnapon. A tanfolyamot végzett tanulók itt támogatást kapnak és gyakorolhatnak ingyen.

Ezeket a szempontokat érdemes megszívelni, mielőtt a reiki tanfolyam ára alapján döntesz. A reiki tanfolyam ára is fontos lehet a döntésedben, de azt is mérlegelni kell, hogy mit nyújt neked. Nálam alapos képzésben és erős behangolási energiában részesülhetsz.

Biztosan megérthető, hogy nem a legolcsóbb ár a mérvadó, hanem az érték amit kapsz a képzéssel. Amikor a tanfolyam után jönnek a jó eredmények: az egészséged javul, képes vagy másokon segíteni, megtalálod a nyugalmadat, akkor jó reikit tanultál.

Ha önmagad fejlődése, egészséged javítása, illetve mások segítése a célod, akkor beláthatod, hogy olyan reikit kell tanulni, amelyiknek az ára, sokszorosan megtérül.