A reiki tanfolyam ára sokak számára fontos, de ha nagyon olcsó, legyél óvatos.

A reikinek sok fajtája van. Kérdezd meg a reiki tanár mestervonalát. Ha nem tudja pontosan levezetni az alapító Mikao Usuitól, akkor, amit képvisel, nem nevezhető reikinek. A reiki hitelességéről itt olvashatsz.

  1. mestervonal nélkül úgynevezett reiki módszerek, a legolcsóbbak, némelyik még azt is hirdeti, hogy reiki fél áron. Ezeknél az első fokozat ára, akár 4000.- forint is lehet. Ezekre nem érdemes több szót vesztegetni. Sokszor hangoltam át az Usui Reiki Ryoho módszerre a hozzánk fordulókat.  

 

  1. Hawayó Takata sensei vonalán keresztül a Shiki Ryoho Reiki, vagyis a nyugati reiki, amit 2009. évig tanítottam. Sok változata van, attól függően, hogy a mestervonalon lévő tanárok, miket tettek hozzá a reiki módszerhez, vallásokat, más módszereket, és saját magukat, ugyanis Takata sensei szóban tanított és nem is egyformán. A további a tanárok is szóban tanítottak, ha írásos jegyzetük, vagy akár tankönyvük van, azokat ők írták, így nem eredeti. Ezek első fokozata 12 000.- forinttól elérhető. Ha nálam akar tanulni ilyen tanuló, akkor szívesen áthangolom, az Usui Reiki Ryoho módszerre. Ha kéri az árból, a felkészültsége alapján kedvezményt kaphat.

 

  1. Japán vonalak 2000. év után terjedtek el, nagyon különböznek a más reikiktől úgy az energiájuk, mint a tanítási anyaguk. A két alábbi tananyaga, csak kis mértékben tér el egymástól, de az árban nagy a különbség.
  • A Jikiden Reiki első és második fokozatát lehet itthon tanulni. A tanfolyamok ára magas a magyarországi keresethez képest. A Shoden szint 70000.- az Okuden szint 80000.- forint.
  • A tanfolyamok egységes jegyzetét és az okleveleket Japánból a Jikiden Intézetből küldik. Sajnos magyarországi tanárok magasabb fokozatokat nem taníthatják.
  • Ha valaki tovább akar tanulni akkor külföldre kell utaznia.
  • A Jikiden reiki első és második fokozatát 2009. évben japán Masaki Nishina reiki tanártól tanultam.

 

  • Gendai Reiki, tanár (és Shiki Ryoho, nyugati reiki tanár is) vagyok, de legszívesebben a japán vonalakra épülő Usui Reiki Ryohot tanítom, mivel a gyógyulási és fejlődési eredmények a legjobbak. A tanfolyamokon a tanuló az eredeti tanítás jegyzeteit kapja meg, az én javaslataim, csupán a függelékben találhatóak meg. Az első Shoden fokozat ára nálam, mindössze 20 000.- forint. Ez egy tankolás ára, ami ha javítja a diák életminőségét akkor nagyon olcsó, ha nem használja semmire a tudást, akkor drága. Más tanároknál, az ár ugyanezért, akár a duplája, vagy triplája is lehet. Azért ilyen alacsony az ár, mert nem izgat a pénz, de ingyen nem lehet tanítani. Ami ingyen van, azt  mert nem becsülik az emberek semmire. Nemzetközi Certificate-t adok a tanfolyam elvégzéséről, angol nyelven. Az oklevél alapján két esetben (Londonban és Firenzében) a reiki tanítványomat kórházban alkalmazták. A tanfolyamok, később ingyenesen többször is megismételhetők.

 

Nálam a TANFOLYAMOK egynaposak, alkalmazkodva a jelentkezők igényéhez. Mivel a reiki közösségünket gyakran olyanok keresik fel, akiknek sürgős a tanulás, megtörténhet, hogy behangolásokat, és rövid tanítást kapnak és a következő tanfolyamon ezután részt vesznek. Legjobban bevált, hogy ez a reiki klub napján 14 órától 20 óráig történik és az új tudását már ki is próbálhatja a diák.

 A tanulást folytatjuk, egy megbeszélt időben, illetve mivel kéthetenként van online gyakorlás, ahol szintén gyakorolhatnak. A nagyon távoliak esetében, főképpen az első Shoden fokozat megtanulható online tanfolyamon is, a gyógyulási eredmények igazolták, hogy teljes értékű ez a módszer. Ilyenkor a tanuló akár évekig is ingyenesen részt vehet az online gyakorlásokon, tehát szó sincs gyorstalpaló módszerről. Ha személyesen találkozok az ilyen tanulóval ingyenesen kap megerősítő behangolást.

 

A reikis kezel

Ne gondold tehát azt, hogy minden reiki oktatáson ugyanazt kapod, és ugyanazon energiába kapsz behangolást.

Az elméletben és az eredeti gyakorlatokban, de legfőképpen az energia minőségében jelentős a különbség. Nem szóban, vagy kitalált jegyzet alapján kapod a tanítást, mivel a japán vonalú reiki esetében az eredeti hiteles tanítást tanulod és annak magyar nyelvű jegyzetéből később könnyű visszaemlékezni mindenre. Az Usui Reiki Ryoho esetében, minden ami elhangzik megtalálható a jegyzetben.

Magát az energiát szeretnéd megismerni, erre egy lehetőség van bejelentkezéssel a reiki klubnapon. A tanfolyamot végzett tanulók itt támogatást kapnak és gyakorolhatnak ingyenesen.

Ezeket a szempontokat érdemes megszívelni, mielőtt a reiki tanfolyam ára alapján döntesz. A reiki tanfolyam ára is fontos lehet a döntésedben, de azt is mérlegelni kellene, hogy mit nyújt neked, ha alapos képzésben és erős energiában szeretnél részesülni.

Biztosan megérthető, hogy nem a legolcsóbb ár a mérvadó, hanem az érték amit kapsz a képzéssel. Amikor a tanfolyam után jönnek a jó eredmények: az egészséged javul, képes vagy másokon segíteni, megtalálod a belső békédet, akkor jó reikit tanultál.

Ha önmagad fejlődése, egészséged javítása, illetve mások segítése a célod, akkor beláthatod, hogy nem a legalacsonyabb ár a döntő, olyan reikit tanulj, amelyiknek az ára, sokszorosan megtérül.

Négy hiteles reiki tanár beavatásom van, de azt tanítom, ami az eredetihez a legközelebb áll. A legjobbak. Amit tanítok, csak kis mértékben tér el attól, ahogyan az alapító Mikao Usui sensei tanított, 1922. évben Japánban.