Mi történik a Reiki tanfolyamon, kérdezik az érdeklődők.

A Eredeti Usui Reiki Ryoho első Shoden (a kezdet) fokozatának tanfolyamán találkozol velem és tanulótársaiddal. Nyilvánvaló, hogy bemutatkozunk egymásnak. Felírom a tanulók nevét, születési helyét és idejét, amely adatok szerepelnek, majd az oklevélen. Minden tanuló kap névre szóló tanfolyami jegyzetet. A jegyzet nagyrészt a Gendai Reiki hiteles fordításán alapul, amelyet Hiroshi Doi a Gendai Reiki Network alapítója állított össze és ki lett egészítve néhány eredeti Usui gyakorlattal. Tehát nem kell jegyzetelni, csupán figyelni és megérteni a tanítást. Elhangzik a Reiki hiteles története, a Shoden fokozat lényege és a lehetőségek. Megtörténik  az első behangolás, amelynek az a célja, hogy a diák energia rendszere megnyíljon az Univerzum éltető energiája előtt és azt könnyedén és korlátlanul képes legyen befogadni. Ezután elkezdődik a könnyen megérthető egyszerű gyakorlatok tanulása, amelyeket már a Reiki energiával alkalmazunk, és annyiszor ismételjük, ahányszor szükséges. Következik a második behangolás, amely után egymáson gyakorolhatják a módszert a befogadó  felfekszik a masszázsasztalra és a reikis elkezdi a Reiki munkát, azaz kérik az energiát és továbbítják a befogadók részére. Ezután felcserélik a szerepeket és utána elmondják kölcsönösen a tapasztalatokat. Ez azért nagyon fontos, mert kell visszajelzés a Reiki működéséről. Ezután folytatjuk a tanulást.  

A tanfolyamon megtanuljuk az ivóvíz feltöltését gyógyító reiki energiával.

Erről szól az alábbi videó.

A felmerülő kérdéseket tisztázzuk, de legtöbbször egy másik hallgató válaszol helyettem.

A harmadik behangolás után, tovább tanulunk, illetve ismételjük a reikigyakorlatokat és megbeszéljük a felmerült kérdéseket. Befejezésül az új reikis, megkapja az oklevelet, amely igazolás a tanfolyam elvégzéséről. Javasolom, hogy látogassák a minden héten szerdán 18-20 órai Reiki klubot, ahol gyakorolhatnak, és a kérdéseket tisztázhatjuk.

A reiki eredményeiről a vendégoldalon olvashatsz ITT és videókat is láthatsz ITT 

 

Az Eredeti Usui Reiki Ryoho második Okuden fokozat (a belső mélység) tanfolyamon is, a fokozat jegyzeteinek, eredeti hiteles anyagát kapja a hallgató, amelynek alapján történik a tanítás. Három szimbólumot tanul és azoknak a mindennapokban  történő használatát. Három behangolás lesz és további gyakorlatok használatát megtanuljuk. A lehetőségek megnövekednek, a távolság és az idő korlátai átléphető az energiával, akár a múlt és jövő is elérhető a reiki energiával, a lelki és a fizikai problémák könnyebben megoldhatók. A tanuló képes lesz saját magának, és más személyeknek hathatósan támogatni az egészségét és a boldogságát. A tanfolyam elvégzéséről a hallgató oklevelet kap.   

A tanfolyamot a nálam végzett diákok, ingyenesen ismételhetik a fokozatukat, a további alkalmakkor, illetve a távollévők, akik a Reiki klubba nehezen tudnak eljönni, a Skype-os gyakorlásokon vehetnek részt.

A magasabb fokozatok tanítása egyénileg a tanuló felkészültségéhez igazodva történik.

A diákoknak, addig segítem a munkáját, ameddig szükséges, akár egy életen át. 

Kapok leveleket a tanfolyam elvégzése után:

A Reiki 1 tanfolyam behangolása után elindult bennem egy lelki és testi tisztulás. Reiki önkezelés és meditáció után olyan emlékek jöttek a fel bennem, hogy sokszor elsírtam magam. Ilyen volt pl. édesanyám halála. Azt hittem már rég feldogoztam, de sajnos nem. A Reiki volt ebben is segítségemre. Sikerült, elengednem a fájó emlékeket, és szeretettel megőrizni a szívemben édesanyám emlékét. Az életem részévé vált a Reiki. Masszőr vagyok több vendégem lett és akik kérik a reiki átadást is. Naponta reikiztem magam, és a vérnyomásom pár nap alatt teljesen normális lett, de a pulzusom is tökéletes. Én nagyon boldog vagyok, hogy elmentem Reiki tanfolyamra. És Lajos nagyon jó tanár, ez az energia pedig szelíd, de nagyon hatásos. A Reiki nélkül lehet élni, de nem érdemes. Hálás vagyok Istennek, ezért az ajándékért, és kedves tanáromnak.

Szeretettel: Bendéné Horváth Erika  erikabendene2017@gmail.com

A 3. Pfizer oltás után kezdődő alvás problémáim miatt jelentkeztem a tanfolyamra, 3-4 órákat aludtam, így napközben mindig fáradt, kimerült voltam. Altató gyógyszerek szedését nem akartam elkezdeni. Távoli oktatással online tanultam. Már az első néhány önkezelést követően a kevés alvás után sem voltam fáradt, el tudtam végezni a napi teendőimet. Megtanultam az reiki gyakorlatokat, amiket naponta végzem és már 6-7 órákat alszom, sokkal pihentebb, energikusabb vagyok.

Köszönöm a lehetőséget!

Miskolczi Mária m.miskolczi55@gmail.com

Nagyon hálás vagyok a tanításért a Reiki változásokat hozott az életembe.

Először is elindult bennem egy lelki és testi tisztulás. Reiki önkezelés és meditáció után olyan emlékek jöttek a fel bennem, hogy sokszor elsírtam magam. Ilyen volt pl. édesanyám halála. Azt hittem már rég feldogoztam, de sajnos nem. A Reiki volt ebben is segítségemre. Sikerült, elengednem a fájó emlékeket, és szeretettel megőrizni a szívemben édesanyám emlékét.

Az egyszerűen megérthető gyakorlatok nagy hatással vannak rám. A korábbi nyugtalanságot egy békés nyugodt állapot váltotta fel. Tele vagyok tervekkel és tudom a megvalósításukat is. A reiki energia küldő csapatba jelentkeztem és naponta próbálok segíteni a hozzánk forduló embereknek. Amikor értesülök egy egy javulásról eredményről, akkor nagyon jól érzem magam.

Pataki Bajza Judit  bajza.judit@gmail.com