Mire jó a reiki és mire használható, teszik fel a kérdést az érdeklődők

A közösségünkhöz gyakran betegek jönnek, akik el vannak keseredve, mert nem látnak kiutat a helyzetükből. A reiki közösségünk tagjai, majdnem mindegyike valamilyen problémával keresett fel bennünket, ami a reiki hatására megoldódott. Az ő történetük segít elhinni a látogatónak, hogy van remény a lelki, és testi zavarok javítására.

Elmondják helyettem, hogy az egyszerű gyakorlatok  minden napi használatával megváltozott az életük, hogy helyreállt a lelki békéjük, az egészségi állapotuk lényegesen javult. Mikao Usui sensei a reiki alapítója világosan megfogalmazta, a módszerének célja a boldogság elérése. A reiki energia, a problémák kiváltó lelki okait halványítja el, ebből következik a fizikai javulás. A reiki szeretet a harmónia és a belső béke energiája, ami létrehozza ezeket az eredményeket.

A reiki klubnapunkon, a legtöbb ember azonnal megérzi, hogy a fejlődésre nagy lehetőség a reiki módszer. Nagy élmény érezni, a reiki gyakorló kezeiből áramló forróságot, ami a mindig a problémás területnél jelenik meg.

Mire jó a reiki és mire használható - látható a képen.

           reiki munka

Sok esetben a látogató nagyon hamar ellazul, sokszor elalszik és csak a befejező, vérfrissítő gyakorlatra ébred fel. Aki csak kíváncsiságból próbálja ki a reiki energiát, az is megérti, hogy ez az egészség megőrzésére is nagyon nagy lehetőség. 

Sokszor megkérdezik, milyen betegséget találtunk meg mi a diagnózis. Azt válaszoljuk, hogy a reikis soha nem állít fel diagnózist, esetleg felhívja a figyelmet, egy orvosi kivizsgálásra. Az is előfordul, hogy a következő alkalommal, már rendeződik a befogadó energia rendszere, mivel a reiki kedvező hatása megkezdődött. Tehát a reiki a megelőzésére, a prevencióra is kiváló.

 

A reiki megtanulása pedig egy lehetőség arra, hogy saját maga, később más személyek energia rendszerét feltölteni, harmonizálni tudja. Az eredeti reiki gyakorlatok megtanulásához nem szükségesek, különleges képességek és bárki képes megtanulni és alkalmazni azokat, rövid idő után.

 

 

régi japán írás

           Reiki régi írással

A piros linkekre kattintva többet olvashatsz

      Reiki tanfolyamok.

      Reiki online tanfolyamok és gyakorlás.

      Reiki klub, energia átadás.

      Mi a reiki.

      Földsugárzások.

 

Tehát mire használható a reiki energia? 

 • energia rendszer feltöltésére, fizikai egészség javítására.
 • nyugalmat eredményez, és lelki betegségek, lelki problémák javulhatnak.
 • a felesleges aggodalmat, a félelmeket automatikusan megszünteti.
 • kiváló a karma tisztítására.
 • más emberek segítése, lehetséges a reiki energiával. 
 • kapcsolatok, párkapcsolatok jobbítása.
 • anyagi biztonság javítására, és a felesleges vágyak rendezésére.
 • segíti a leszokást, a rossz szokásokról (falánkság, dohányzás, alkohol, drog, stb.) 
 • épületek, lakások, járművek védelmére, feltöltésére.  
 • a nemes életcélok, megerősíthetők,
 • a belső béke, a boldog élet elérésére, megteremtésére.
 • ételek, gyógyszerek ivóvíz feltöltésére, a méreganyagok kivezetésére.
 • energia küldése a távolba, a jövőbe és a múltba.
 • időjárás befolyásolására.

Amikor a reiki gyakorló egy, vagy több év múlva visszatekint korábbi állapotára, elcsodálkozik milyen sok remek változás történt, az életében. A baráti kör megváltozhat, új barátokra, társra találhat. Ez azonban csak a kezdet, a reiki magasabb fokozataira lépve olyan változások történnek, a reikis, amiről nem is korábban nem is álmodott.

Már a második Okuden majd a harmadik Shinpiden fokozaton a teljesítmény megnövekszik, a meditációs gyakorlatokkal, a belső béke, az elme csendje elérhető, élvezhető, fenntartható. Lehetőség van a múlt hibáinak (traumának, karmának) halványítására, hatásuk megszüntetésére a jelen életre. A tudatalatti tisztítása a sérelmek elengedésével, azok fékező hatása eltörölhető. A belsőnkben lakozó kundalini energiák felébresztésével és más meditációs gyakorlatokkal a fizikai és lelki állapot feltöltődik.            

Az egyszerűen megérthető a tanítás és mindenki képes a reiki tanfolyamon azt elsajátítani.

Egy ajtó nyílik meg a diák előtt, de boldogsághoz vezető lépcsőn neki kell felmenni. Én magam addig segítem a tanulókat, ameddig szükséges, ha évek után keres meg valaki, rendelkezésre állok. A reiki energia tehát a nagy univerzum, illetve az azt megteremtő Isteni akarat ajándéka, amelyből az energia rendszer behangolása után, korlátlanul kapható energia, segítség saját magunk és mások számára.