Hiteles Reiki mester választás

Dunát lehet rekeszteni a reiki címszó alatt található mesterekről mindegyik azt írja magáról, hogy ő tanítja a leghatásosabb, hiteles módszert. Hogyan válaszd ki azt tanárt akinek módszere megoldja a problémáidat és elérheted az ígért egészséget és boldogságot. 

A mester-tanár akkor hiteles, ha hiteles mester-tanár avatása van, amely az alapító Usui senseihez vezet, illetve hozzá kapcsolódik, és ezt mestervonalnak hívjuk. Usui sensei megvilágosodott emberként hozta le ezt a minőségi energia szintet a mestervonal nélküli  irányzatok nem! Behangolások alatt a tőle származtatott tiszta energiával kötjük össze tanulót. A tanár választásnál, kérdezd meg a tanár mestervonalát. Ha nem tudja megmondani pontosan, mesél neked helyette, (Atlantiszi energiáról, vagy az alapítót álmában avatta be Usui sensei, vagy sok fajta reikiből rakta össze a módszerét) akkor köszönj el tőle, kerüld el. Sok esetben valaki önmagát nevezi ki tanárrá, kitalál behangolási módszert és egy hiányos energiát képvisel. Nem attól lesz valaki eredményes a gyógyításban, hogy meleg a keze, hanem, hogy az energia tiszta és eredeti. Az is nagyon fontos, hogy az említett mestervonal rövid legyen. Az én mestervonalam rövid:

Mikao Usui – Kanichi Taketomi – Kimiko Koyama – Hiroshi Doi – Richard Rivard – Attila Kupi – Wagner Lajos

Legyen eredeti írásos anyaga a tanításnak, hogyha a tanfolyam után nem emlékszel valamire, fel tudd eleveníteni. A Gendai Reiki tanfolyamokon olyan jegyzet hiteles fordításából tanulsz amit Hiroshi Doi sensei a japán Gakkai szervezet ma is élő tagja írt és összes irányzat közül ez áll legközelebb az eredeti tanításokhoz. A tanárnak legyen közössége, lehetőleg hetenkénti klubja, amit felkereshetsz és ott gyakorolhatsz, illetve a kérdéseidre válaszokat kaphatsz.  

Mikao Usui sensei, megvilágosodás útján jutott a kozmikus életenergiához és Ő nevezte el Reikinek. Ezután a mester-tanárokat avatott. A továbbiakban mindig egy mester-tanár avatta be a következőt és így élő lánc, vagy tanátadási vonal alakult ki. Ha a mester-tanár nem tud igazolni ilyen élő vonalat, akkor amit tanít, az nem Reiki. 

Sajnos napjainkban sok hangzatos nevű irányzat kihasználja a valódi Reiki népszerűségét és a nevével visszaélve, csak pénzszerzésre használja a tudományát. Ezek lehet, hogy működnek valamicskét, de ezek olyanok, mint az olcsó termék, amelyre hangzatos márkanév van ráírva.

Vannak olyan irányzatok, amelyekben hozzátettek az alkotók saját szimbólumokat, vallásokat és sok egót. Az a véleményem, hogy aki a Reikihez hozzátesz, az elvesz belőle. Csak Te, aki használod, teheted hozzá a saját hitedet, más gyógyító módszeredet, mert ezekkel a együttműködik, amikor a gyógyulásod elkezdődik, majd egyetértesz ezzel.

A jó mester-tanár hitelességéhez tartozik, hogy nem önmagát, a saját egóját tanítja, hanem az eredeti tanítást. A mester-tanár nem különb ember, mint a tanítványa, csupán a módszerre nagy rálátása van és képes azt jól átadni a tanulójának. A jó mester-tanár egy ajtót nyit ki, amely mögött az igazság, a szeretet, a béke, az együttérzés, a boldogság, a nyugalom és ezekből következő egészség lakozik. Az úton, vagy ösvényen, ami oda vezet, neked kell végig menni, a mester-tanár mindig segít, ha bizonytalan, tanácstalan vagy.

Ha beteg vagy, Téged nem a mestered fog meggyógyítani, hanem az univerzum csodálatos energiája, amely felébreszti a saját öngyógyító erőidet. A mestered csak egy alázatos szolga, aki Téged hűségesen és mindig támogat.

A Reiki energiához, behangolásokkal lehet hozzáférni. Ez azt jelenti, hogy a hiteles mester-tanár, a tanítvány energia rendszert behangolja, az energia központokat megnyitja a nagyobb és nagyobb kozmikus energia fogadására. Ezután a tanítvány legtöbbször azonnal, vagy esetleg 21 nap után kezeiből meleg érzettel gyógyító energia áramlik. Az első Shoden fokozaton három behangolás történik. Mikor érett a tanuló a második fokozatra az Okuden-re, ismét három behangolással tovább fejlődhet, gyógyító ereje növekszik, itt megismer három szimbólumot. A harmadik Shinpiden fokozaton a lehetőségek korlátlanok. A hiteles tanár képes behangolni a tanulót a Reikire és átadni a legjobb tanítást.

Tehát nem számít jónak vagy rossznak, hogy melyik utat választod magadnak, de mindig az a legjobb út, ami az eredetihez áll közel. Ez a Gendai Reiki.

Olvass többet a reikiről kattints ide

és itt a Gendai Reikiről

itt pedig a reiki klubról, reiki kezelésekről