Mi a Reiki?

szimbolum_mai_reiki

A Reiki kézrátételes gyógymód személyiség fejlesztő módszer, amellyel megteremthető a lelki béke, a testi lelki harmónia, így az egészség. Együttműködik az orvoslással, a vallásokkal és minden más gyógyító módszerrel. Így még a krónikus fizikai vagy lelki eredetű betegségek kezelése, javítása, illetve meggyógyítása is lehetséges az alkalmazásával. Testi és lelki betegségek megelőzésére is kiváló, mivel megteremti és fenntartja, az egészséges kiegyensúlyozott boldog életet.  

Úgy működik, hogy a kozmikus energia feloldja a testben lévő energetikai blokkokat, és segíti a méreg anyagok távozását és aktivizálja szervezet öngyógyító, regeneráló képességét. A Reiki energia, először a betegség lelki okait szünteti meg, ezután bekövetkezik a testi gyógyulás. Teljesen biztonságosan alkalmazható és nincsenek mellékhatásai. Ehhez az energiához is hozzá kell szokni, ezért kezdetben óvatosan kell elkezdeni a kezeléseket. Alkalmazásához nem kellenek különleges képességek anatómiai ismeretek. A gyakorlatok egyszerűek könnyen megérthetőek, így mindenki meg tudja tanulni és használni kezdetben önmagán, és ahogyan fejlődik mások gyógyulását is tudja segíteni.

A Reiki megalapítója Mikao Usui, aki 1922-ben 21 napig böjtölt a Kurama-Yama hegyen a elérte a satori (a megvilágosodottság) állapotát és megkapta a gyógyítás képességét és kidolgozta a gyógyító rendszerét, amit: az Usui Reiki kezelési módszer az elme és a test fejlesztésére néven nevezett el.

Az  önfejlesztés, önfejlődés a legfontosabb és a rendszeres gyakorlással,  meditációval az a cél, hogy létrejöjjön a gondolatok és érzések kiegyensúlyozott állapota, ami elvezet a belső béke, harmónia és az egészség állapotába. Ez pedig megteremti, az áhított boldog életet és a jó emberi kapcsolatokat.

Az életünk, egészségünk tehát nagymértékben függ a bennünk lévő életenergiák minőségétől. Amennyiben energiaszintünk hiányos, vagy nem harmonikus, energia blokkok vannak bennünk, megbetegszünk.

A Reiki a világegyetemet betöltő kozmikus energia és az arra összehangolt személy korlátlan mennyiségű energiát fogadhat be és továbbíthat gyógyítás szándékával anélkül, hogy Őt magát kimerítené a tevékenység. Mivel ez az energia áthalad a kezelő személyen, így az Ő egészségét is javítja. A nagyon egyszerű magyarázatáért, kattints ide. 

A REI-KI japán szó jelentése univerzális életenergia, kozmikus eredetű, az Isteni teremtő akarat legmagasabb szféráiból jövő. Ezen energia támogatólag, gyógyítólag hat az életre, egészségre és fejlődésre minden élőlénynél, így embernél, állatnál, és növénynél. A fizikai testre és az érzelmekre, a lélekre pozitívan hat, megszünteti a belső feszültségeket, a túlzott aggodalmat és a stresszt, amely minden betegség kialakulásának egyik okozója. A módszer nem vallás, vagy szekta, így világnézetre való tekintet nélkül mindenkinél működik. Mivel a hit ereje is fontos gyógyító erő, a Reikivel együttes használata nagyon is javasolt. A képességet hiteles mester-tanár behangolása által lehet megszerezni. A módszer egyszerűségében rejlik az igazi csoda. Az első fokozatra mindenki, aki megérti a rendszer működését, behangolható, alsó korhatár 10-12 életév, felső korhatár nincs. (az alsó korhatárnál nagy eltérések lehetnek)

A behangolt személy kezeiből legtöbbször azonnal, maximum 21 nap után (ha sok belső feszültséget kell elengednie), megindul az energia áramlása.

A módszer segítségével nagyon sok gyógyíthatatlannak kikiáltott betegségen lehet javítani, vagy azt megszüntetni. ITT láthatóak videók gyógyulásokról.  A második fokozatának behangolása után lehetőség van a további külső és belső fejlődésre. Lehetőség van gyógyító energia küldésére, távolra, a múltba és jövőbe és a hatása megnövekszik. A harmadik fokozatának behangolását követően a lehetőségek korlátlanok. A Reiki nem a természetgyógyászatnak egy ága, hanem egy önmagunkhoz vezető belső út, aminek a kedvező mellékhatása, hogy önmagunk és mások öngyógyító ereje hatásosan beindul.

A gyakorló személy magasabb energiaszintre kerül és így a fizikai problémái csökkennek, majd megszűnnek. 

“Azon az energiaszinten ahol a problémáidat a gondolkodásoddal és cselekedeteiddel létrehoztad, nem tudod azokat megoldani” Albert Einstein

Mivel a Reiki a szeretet energiája, a szeretetet nem kell tanulnod, azt mindig is tudtad, gyakorolva, másokon segítve találod meg a lelki békédet, a kincs önmagadban van.

Az nevezhető Reikinek, amelynek mesteri leszármazása, családfája van. Az én mestervonalam: 

Mikao Usui – Kanichi Taketomi – Kimiko Koyama – Hiroshi Doi – Rick Rivard – Attila Kupi –       Wagner Lajos

 Manapság nagyon sok az értéktelen, eredet nélküli, üzleti, úgynevezett reiki. Ez olyan, mint a kínai cipő, amelyre márkás felirat van ráírva.

A REIKI-HO jellemzői.

 1. Nincs szükség erőfeszítésre, a behangolás után azonnal használhatod az energiát.
 2. Ha nem használod sok éven át, a gyógyító képesség nem fog eltűnni, az útad nyitott.

    Bármikor újra aktívizálhatod

 1. Minél többet használod az energiát, annál erősebb lesz a képességed.
 2. Arra alkalmazhatod, amire szükséged van. Nem kell gondolkodni a gyógyulásért.
 3. Nem hoz létre negatív energiát. A betegséget átadni, átvenni nem lehet.
 4. Nem kell hinni benne és független a vallásoktól,
 5. Hatásos állatok, növények, és élettelen tárgyak esetében is.
 6. Megnöveli az orvosi és más gyógyító módszerek hatását.
 7. Javíthatók a múlt hibái és a jövő is befolyásolható.
 8. A Trauma, a karma, és DNS-információkat lehet tisztítani és javítani.
 9. Útmutató a megvilágosodáshoz: A lélek és a spiritualitás tisztítása, Reiki meditációval.

 

 A Gendai Reiki-ho a mai ember számára könnyen használható és az eredeti tanításokhoz a legközelebb áll.