Mi a Reiki ?

Mi a reiki japán írással

Életenergia az embereknek

A Reiki utazás, amelynek célja a belső békés nyugalom, a harmónia és az egészség megjavulása.

A módszer első lépésként kitakarítja a gondolatokat és az érzelmeket. Megszünteti a problémák lelki okait, ami után várható a fizikai problémák javulása. Hatására a lemerült életenergiaszint kitisztul és feltöltődik, így javítja az általános állapotot.

Legtöbb esetben úgy találkozik az ember vele, amikor valahol kap reiki energiát. Megérzi a hatását, emelkedik az életenergia szintje, ami eleinte érthetetlen számára, de elvarázsolja.   

A módszer lényege az energiarendszer behangolása, ami után a diák kapcsolatba kerül a kozmikus energiákkal, és korlátlanul kapja az energiát. Ez hatással van a problémák okaira, ami elkezd javulni és a folyamatossá válik a lelki és testi életminőség javulása.

A vendégkönyvben találhatsz leveleket az eredményekről: olvashatsz ITT

A levelek alá vannak írva, lehet írni nekik, ha neked is hasonló problémád van. 

Videó üzeneteket sajnos nagyon kevesen vállalnak, de néhányat: láthatsz ITT.

Usui sensei ajándéka a reiki módszer segít megtalálni az utat, ami a boldog élet felé vezet.

Ráébredünk arra, hogy a Reiki egy remek lehetőség, hogy javíts az életeden

Reiki szó magyarul, az univerzum életenergiája.

Az egész világmindenség része vagyunk, ami az életenergiánkat feltölti.  

Az élőlényeket az Univerzum energiája táplálja, ez áramlik az emberben, tartja fenn az életét.

Az energikus ember azt jelenti, hogy egészséges. Amikor megjelenik a betegség, az figyelmeztetés, hogy az életenergia áramlásában zavar keletkezett. 

A reiki működésének lényege, hogy az energiarendszer behangolását egy felhatalmazott reiki tanár elvégzi, amely után a tanuló képes korlátlan kozmikus energiához képes kapcsolódni és az éltető energia áramlása azonnal megindul.

Ennek külső jele, hogy a kezek felmelegszenek, az energia hatására. A köztudatban ezért nevezik a reikit, kézrátéttel működő energia módszernek, vagyis reiki gyakorló képessé válik saját magát feltölteni, vagy más személyeknek továbbítani az életenergiát.

Gyakorlatilag minden zavar javítható az alkalmazásával, mivel a belső feszültségek lecsökkenti, így nagyszerű kiegészítője minden gyógyító módszernek. Tehát a reiki gyakorló képes saját maga és mások életét javítani az alkalmazásával. 

Minden embereknek nagyon ajánlható, a prevenció miatt is. Az eredeti reiki gyakorlatok segítik a szellemi fejlődést, megerősítik életcélokat, a méreg anyagokat csökkentik a szervezetben. Semmiféle mellékhatásai nincsenek, azonban a nagyobb mennyiségű energiához, hozzá kell szoktatni az új klienst, erre oda kell figyelni.

Alkalmazását minden épelméjű ember el tudja sajátítani, és nem kellenek hozzá különleges eszközök és képességek. A cél az, hogy rendszeres gyakorlásával, a lelki és testi harmónia a belső béke és az egészség megteremtése. A reiki kezelő is feltöltődik energiával, mivel ez az energia áthalad rajta. A nagyon egyszerű magyarázatáért, kattints ide.

A módszer nem vallás vagy szekta, így világnézetre való tekintet nélkül mindenkinél működik, mindenki, tanulhatja, az alsó korhatár 10-12 életév, felső korhatár nincs. A Reiki a szeretet, a harmónia energiája, a szeretetet nem kell tanulnod, azt mindig is tudtad, gyakorolva, másokon segítve találod meg önmagadat.

Usui sensei tanításának fontos része a GOKAI (öt szabály) amely segít, hogy a tudatalatti mérlegét javítsa. Javasolt naponta kétszer, reggel és este a Hatsurei Ho energia gyakorlatot végezni, amely után háromszor mondjuk el az életszabályokat.

Ezek a gondolatok érzelmeket váltanak ki és bekerülnek a tudatalattiba és folyamatosan befolyásolják az életünket. A pozitív mondatok, javítani fogják a tudatalattiban tárolt negatív dolgokkal terhelt mérleget. Hasznos tehát naponta (többször) elmondani tudatalatti megtanulja és a sok feszültségtől megszabadít, kialakítja a belső békét és a harmóniát.

Usui sensei hagyományozta ránk a GOKAI-t (öt szabály) amely nagyon fontos része a tanításnak.

Mi a reiki életszabályai

 

ÉLETSZABÁLYOK, GOKAI:

Az eredeti Usui sensei sírfeliratán olvasható:

Csak ma, ne légy dühös.

Ne aggódj, adj hálát.

Munkálkodj a karmádon,

légy őszinte az emberekhez.

 

A nyugati hatású változata:

Csak ma, nem vagyok dühös.

Hálás vagyok, teszem a dolgom.

Kedves vagyok az emberekhez.

 

 

Rövidek az életszabályok, de mély a jelentésük. 

Csak ma / Kjo dakewa / Just for today /

Minden a jelenben történik, a múltban már megtörténtek a dolgok, amikor ott akkor jelen volt. Mi is lesz a jövő héten? Akkor is jelen lesz, vagyis ma.

Nem vagyok dühös / Ikaruna / Do not be angry /
A harag szét rágja a testünket, meg kell szabadulni tőle. Elengedni a átélve. Ha sérelem ért és személlyel kapcsolatos, mond és érezd „az élet minden örömét kívánom neked, elengedlek”. Így a tudatalattiból is eltávolítottad. Ennek érdekében dolgozni kell ezen a saját érdekünkben.

Nem aggodalmaskodom / Shin pai szuna / Do not worried /
Automatikusan a reiki kitakarítja az aggodalmat, ezért gyógyulnak meg a legtöbb esetben a pánikbetegek. A ezért is gyakorolj szorgalmasan.

Hálás vagyok / Kan sha Shite / Be gratefull /
A reikiseket 2005 és 2009 között a reikiseket a Pető Intézetbe vittem, ahol többszörösen sérült beteg gyermekeket kezelnek eredményesen. Ott lehet gyakorolni a hála érzését.

Tisztességgel teszem a dolgom / Gyo o hageme / Do your duties fully /
Nagyon jó lenne, ha mindenki megfogadná ezt a szabályt és rendesen elvégzett munkával keresné meg a kenyerét. Ha örömmel és hasznosan dolgozunk a jó érzéseink gyarapodni fognak.

Kedves vagyok az emberekhez / Hito ni shinsetsu ni / Be kind to others

A reiki megtanít arra, hogy szertettel legyünk egymás iránt. A másik ember segítése alapvetően fontos tanítás a reikiben. A kedvesség természetes stílussá kell, hogy váljon az életünkbe, ha igazán boldogok akarunk lenni. 

Manapság a csapból is az folyik, hogy a nem szót az univerzum nem érti. A tudatalatti is nehezen boldogul, mivel érzelmi képekkel működik.

GOKAI

reiki öt életszabálya

 

 

ÉLETSZABÁLYOK nem szó nélkül

 

Csak ma,

Békés vagyok.

Nyugalom van bennem.

Hálás vagyok.

Tisztességgel  teszem a dolgom.

Kedves vagyok az emberekhez.

 

 

 

 

 

A reiki klubba látogató japán hölgy Seiko, akinek a magyar barátom a férje, mosolyogva jegyezte meg, nehéz a japán írásokat fordítani, de ez egy  remek fordítás.