Usui-Shiki-Ryoho-Reiki

 

Usui Shiki Ryoho Reiki


Usui Shiki Ryoho ReikiMikao Usui sensei, 1925-ben avatta Reikimesterré Dr. Chujiro Hayashi hajóskapitányt és hajóorvost. Dr Hayashi Usui sensei halála után, kivált a Gakkai japán Reiki szervezetből, és változtatott a tanításon, megpróbálta megreformálni a Reikit korábbi tengerész és orvosi világnézetére alapozva, átalakította Usui-sensei eredeti Reikijét a saját stílusára, ezt Takata-sensei, aki tőle tanult tovább alakította.. (Az oklevelet Hayashi sensei a „Hayashi Reiki Kenkyukai (Kutató Központ) néven bocsátottan ki.) 
takata

Dr. Hayashi klinikát nyitott, ahol nyolc ágyon két-két Reiki gyógyító dolgozott. Itt kereste fel őt a fent említett Hawayo Takata japán származású, amerikai állampolgár hölgy, daganatos, rákos betegséggel. Miután a Reiki meggyógyította, még két évig dolgozott Hayashi klinikáján, majd hazautazott Hawaii szigetére. Ott Reiki klinikát alapított. 1938-ban felkereste Őt Dr. Hayashi és hat hónapos együtt dolgozás után Reiki mesterré avatta. Hayashi 1940-ben meghalt. Takata 1980-ban bekövetkező haláláig 22 Reiki mester-tanárt avatott be.  Az Usui-Hayashi-Takata élő beavatási vonalon keresztül jutott el és terjedt el Amerikában, majd az egész világon, mint nyugati Reiki. A Reiki napjainkban népszerű gyógyító módszer. Nagyon sok irányzata alakult ki, mivel Takata nem egyformán adta tovább a tanítást és minél hosszabb a mester-tanár beavatási vonal és esetenként nagy az ego, annál többszínűvé alakult. Mivel nincsen tudás légüres térben, a mestervonal tagjai, hozzáadták saját tudásukat, tapasztalatukat. 
Az információ áramlás felgyorsulásával, a különböző irányzatokból és a Japánban a háború után elrejtőzött, majd néhány éve előkerült Reiki tanítás megismerésével, az eredeti Reikihez való visszatérés napjainkban is tart.
Az utóbbi években tapasztalhattuk, hogy sok eredeti Gakkai (japán Reiki szövetség) szerinti gyakorlat visszakerült a Shiki Ryoho Reiki tanításba. Nekem két ilyen Shiki Ryoho Reiki mester-tanár beavatásom is van. Azonban a Reiki közösségemben, a klubnapokon az eredeti, hagyományos Gendai Reiki módszert tanítom, mert a gyógyulási eredmények gyorsabbak és nekem ez a legfontosabb.