Reiki az Univerzum energiája.

Kozmosz rezgései a reikiA Reiki gyógyító ereje, az univerzum csodálatos energiájából, rezgéseiből táplálkozik. Mi is az univerzum, megpróbálom röviden, a teljesség igénye nélkül leírni, a működését és a felfedezésének vázlatos történetét.

A Föld forog és a Nap körül, kering, ez ma már nem vitás. Kopernikusz már a 1512-es években kezdetleges csillagászati eszközökkel megfigyelte a naprendszer működését. A Nap központi égitestünk, izzó gömb, a közepében 15-20 millió, a külsején 6000 Celsius fok a hőmérséklet. A saját tömegét használja el eme hőfok fenntartására, amelyből ez miatt, naponta 363000 milliárd tonna fogy el. Azonban nem kell aggódni, mert ez miatt 10 millió év múlva, csupán 0. 01 %-kal lesz kisebb a tömege. A naprendszerünk, a tejútrendszerünk, galaxisunk része amely küllős felépítésű, rossz biciklikerékre hasonlít. Oldalról nézve, mint két összefordított lapostányér középen két kidomborodó búbbal, átmérője 100000 fényév, vastagsága 10-30 fényév. Egy fényév annyi kilométer, amennyit a fény, egy év alatt megtesz. A fény 299796 kilométert tesz meg egy másodperc alatt, egy év alatt ez 9 billió 463 ezer-millió kilométer. Vigyázva írom le, mert a nullákkal mindig baj van: egy fényév, 9463000000000 km. A fényévet csillagászati távolságok, meghatározására használjuk.

tejut

A tejútrendszerünk közepében, a búbban, fekete lyuk, vagy lyukak és nagysűrűségű csillagok (kvazárok), a szélein lazább halmazállapotú, gáznemű csillagok vannak és szabályosan mozognak, keringenek. A naprendszerünk a középponttól 23000 fényévre van és az, körül kering. A keringési idő 220 millió év, tehát, amikor egy fordulat előtt itt voltunk, még a dinoszauruszok uralták a földünket. 50-60-évvel ezelőtt, még több ezer, hasonló galaxisról tanultam, manapság 100 millió, vagy sokkal több van a megfigyelések és feltételezések szerint. Honnan van ez a hihetetlennek tűnő, csodálatos szabályosan működő kozmikus rendszer? A katolikus vallás szerint Isten teremtette. Nagy kár, hogy Isten nevében a csillagász felfedezőket, az inkvizíció üldözte. Kopernikusz (Mikolaj Kopernik) felfedezéseit halála után ismerte meg a világ, de követői közül Giordáno Brunót, mint eretneket máglyán égették meg, Galileo Galileit tanai megtagadására kényszeríttették, nagy betegen is haláláig fogságban tartották. Utolsó szavai a legenda szerint: eppur si mouve, azaz, és még is mozog (a Föld), voltak. Szelídebb a görög mitológia: Zeusz felesége Héra, Herkulest szoptatta és az anyatej szétfröccsent, így keletkezett a tejút, vagy galaxis. Ezek a gigantikus energiák, az életünk alkotó részei, nélkülük nem működhetne az életünk, az egészségünk függ tőlük. A Reiki segítségével ezeket az energiákat használhatjuk fel önmagunk és mások gyógyítására. Mivel a Reiki először a lelkünket gyógyítja meg, amely után a testünk is meggyógyul, az érzelmeinkre is hatással van. Segítségével boldogabb és jobb emberekké válhatunk. Te is az Univerzum része vagy, nem véletlenül születtél erre a világra, veled teljes, hiányoznál, ha nem lennél itt.

Comments are closed.