Reiki tapasztalatok, előadások.

Reiki előadás

Reiki tapasztalatok.

A reiki tapasztalatokat, a tanuló a behangolások után az önkezeléssel, mások reikivel való kezelésével szerezheti meg hatásosan, vagyis a kézrátételes gyógyítás gyakorlásával. Szintén sok reiki tapasztalatot lehet szerezni, a táv-reikivel, vagyis a reiki energia küldésével. A Gendai Reiki Ho eredeti japán vonalú reiki tanításakor nagyon kihangsúlyozom ezeknek a fontosságát, hogy a gyógyító képesség hamar kialakuljon, Ezzel ugyanis, együtt jár a kezelő, vagy reiki küldő testi és lelki fejlődése és jó egészsége is. Örvendetes, ha a behangolások az új reikis gyakran látogatja a hetenként megtartott reiki klubot, ahol folyamatosan, gyakorolhat és a felmerülő kérdéseire is választ kaphat, illetve a sikereit is megoszreiki a klubbanthatja velünk. A távol élőknek adok lehetőséget, hogy online találkozzunk hetenként, illetve mivel távolról betegek keresnek meg, tanítom online a skypeon, vagy a messengeren a reikit. A reiki behangolások után nem egyformán indul meg a reiki energia áramlása. Ez nem azt jelenti, hogy kiváló, vagy szerényebb, képességekkel rendelkeznek a tanulók, hanem van, akinél lassabban nyílik meg az energia rendszer a reiki energia előtt, mert először sok lelki problémát kell a reiki energiának feldolgozni, vagy a gyengébb keringési rendszert kell megjavítania. Reiki tapasztalat, hogy a gyógyító képesség nem a látványos jelenségektől, függ tehát kezekben meleg, bizsergés, remegés, szúrás, vagy hideg stb értésektől függenek, az eredmények. A gyógyító képesség nagymértékben erősödik, ha a tanuló a reikit naponta alkalmazza, beépíti az életébe. Ha a szorgalmas reikis visszatekint egy év után, talán nem ismer magára. Új barátok veszik körül és jó irányba változik az élete.

A Gendai Reiki tanfolyamon a diák egyszerűen megérthető gyakorlatokat tanul és gyakorol, amelyek érthetően le vannak írva a fokozatok tanfolyami jegyzeteiben. A tanuló a behangolások után a tanfolyamon azonnal megkezdi a reiki kezeléseket és hamarosan a mindennapokba be tudja építeni a gyakorlatokat. Az igazi reiki tapasztalatok akkor szerezhetők meg, amikor a kezelt személy, a kliense elmondja az érzéseit, ha pedig már javul az egészsége, akkor a reiki gyakorlónak nagyon jó érzései lesznek. A reiki behangolás egész életre szól, a tanuló elfelejtheti a tanultakat, azonban a Gendai Reiki tanfolyami jegyzeteiben, nagyon érthetően le vannak írva az eredeti reiki gyakorlatok, a tanfolyam után könnyen visszaemlékezhet a tanuló azokra, de bármikor később is megkérdezheti, amit elfelejtett. A tanfolyami jegyzeteket Hiroshi Doi az Usui sensei által alapított GAKKAI reiki szervezet tagja írta, így a tananyag az egész világon egységes.

Ha betegen fordulsz a reiki felé, és javulást tapasztalsz a reiki használatával, hamar megérted, hogy minél többet kell használni a reiki módszert. A reiki klubban ezeket az eredményeket gyakran elmondják a látogatók, illetve a reiki gyógyulások menüben is olvashatók olyan reiki tapasztalati eredmények, amelyeket a gyógyult betegek írnak nekünk, illetve a videó üzenetekben elmondják a gyógyulási történeteiket.

GOKAI

                   reiki öt életszabálya

Természetesen az egészséges embernél is nagyon fontos a reiki használata, a megelőzés miatt azért is, mert a reiki nem csupán az egészséget, hanem a lelki szellemi fejlődésnek is eszköze. Ugyanis, ha mentálisan rendben vagyunk, akkor abból a testi egészség egyenesen következik. Alkalmazzuk a Hatsurei ho gyakorlatot naponta, amely után elmondjuk a reiki életszabályokat, a GOKAI-t, ez segíti a kiegyensúlyozott életünket, megszünteti a felesleges aggodalmakat. A stressz, amely majd minden betegség okozója, megszűnik, és az életünk teljesen átalakul, kialakul bennünk a béke a szeretet és a harmónia. Remek reiki gyakorlatok, segítik a szervezet méregtelenítését, lehetőség van az ivóvizünk ételeink és az esetleges gyógyszerek feltöltését reiki energiával. Ezenkívül, több eredeti gyakorlat áll a rendelkezésünkre, amelyek segítik az egészséges boldog életünk kialakulását.

Sokfelé tartok előadást a reiki módszerről:

Ott elmondom a lehetőségeket a reiki mindennapos alkalmazásával kapcsolatban. Az előadások része mindig a reiki kezelés is, amely után sok kérdés, merül fel, így különböző emberekkel, különböző testi és lelki betegségekkel kapcsolatban. Egyértelművé válik, hogy a reiki csodálatos eszköz lehet bárki kezében, ha egyszer azt elsajátította.

A fizikai és lelki problémák esetében a reiki, a szervezet öngyógyító képességét felébreszti, támogatja valamennyi gyógyító módszer hatásosságát, így gyógyulhatnak meg a gyógyíthatatlan, krónikus betegségek is.

A reikisek eleinte azt gondolhatják, hogy mindenkin képesek segíteni. Természetesen vannak esetek, amikor nem következik be a kívánt gyógyulás. Ennek az oka, hogy nem a reiki kezelő gyógyít, hanem az univerzum Isteni energiája, amelynek a bölcsessége, hozza meg az eredményeket. Egyszerű példa, hogy a reiki mester-tanár is megbetegszik és meg is hal.

Hogyan lesz a legjobb gyógyulási eredmény?

Ha a reikis tudja, hogy csak közvetíti a reiki energiát, és alázattal kéri a gyógyító reiki energiát, annál nagyobb a lehetőség a jó eredményre. Ez nem mindig egyszerű, különösen, ha közel áll a reiki kezelőhöz a beteg személy. El kell fogadni alázattal, ahogyan Jézus a Miatyánk imában, gyönyörűen megfogalmazta: „legyen meg a Te akaratod” A tapasztalatom szerint fontos a kezelés hatékonyságában, hogy a kliens és a gyógyító mennyire tud egymásra hangolódni, megvan-e közöttük a kölcsönös bizalom? A kezelő részéről megvan a béke, a szeretet és a harmónia?

Reiki előadás, kezeléssel

 

A gyógyulás folyamata.

A reiki energia feloldja a méreg és salak anyagokat, és kivezeti a szervezetből, feloldja az energetikai blokkokat, amelyek akadályozzák a szabad energia áramlást és így, felébreszti az öngyógyító képességet. Legtöbbször először a lelki zavarokat, a félelmeket, az aggodalmat, vagyis a stresszt csökkenti, vagy szünteti meg. Ennek egyenes következménye a fizikai gyógyulás.

 

Albert Einstein mondta: „azon az energia szinten, amelyen a gondolkodásoddal és a cselekedeteiddel létrehoztad a problémáidat, nem tudod azokat megoldani” Vagyis az energia szintet emelni kell, és a problémák alulmaradnak.

Sok esetben több kezelésre, időre van szükség, hogy a gyógyulás elkezdődjön. Nagy lehetőség, ha a beteg meg akarja tanulni a reiki és kéri a behangolásokat. Ekkor önmagát is tudja kezelni, és ha érzi a jó hatásokat, akkor felgyorsul a javulás. Ekkor egy hosszantartó betegség javulása is hamar elkezdődhet, de nincsen kőbe vésett szabály. 

Az eredeti Gendai Reiki japán vonalú reikiben használhatók a belső elválasztású mirigyeket kezelő kézpozíciók. Azonban a fejlettebb reikisek a kézérzékelés, vagy az intuitív kezelési módszert alkalmazza.

A reiki klubunkban egy klienst két reiki terapeuta szokta kezelni, ahogyan az Usui sensei klinikáján is szokás volt. A kezelés ideje addig tart ameddig a kliens feltöltődik. Ezt a gyakorlott kezelő meg tudja állapítani, megérzi. A reiki kezelés nálunk, a KEKKO vérfrissítés gyakorlattal fejeződik be.

Comments are closed.