Hiteles Reiki mester választás.

Dunát lehet rekeszteni a reiki címszó alatt található reiki mesterekről mindegyik azt írja magáról, hogy ő tanítja a leghatásosabb, hiteles reikit. Hogyan válaszd ki azt reikitanárt akinek módszere megoldja a problémáidat és elérheted az ígért egészséget és boldogságot. 

A Reiki mester-tanár akkor hiteles, ha hiteles mester-tanár avatása van, amely a Reikit megalapító Usui senseihez vezet, illetve hozzá kapcsolódik, ezt mestervonalnak hívjuk. Usui sensei megvilágosodott emberként hozta le ezt a minőségi energia szintet a mestervonal nélküli  irányzatok nem! Behangolások alatt a tőle származtatott tiszta energiával kötjük össze tanulót. A Reiki tanár választásnál, kérdezd meg a tanár mestervonalát. Ha nem tudja megmondani pontosan, mesél neked helyette, (Atlantiszi energiáról, vagy az alapítót álmában avatta be Usui sensei, vagy sok fajta reikiből rakta össze a módszerét) akkor köszönj el tőle, kerüld el. Sok esetben Reiki-2 avatott nevezi ki saját magát tanárrá, kitalál behangolási módszert és egy hiányos energiát képvisel. Nem attól lesz valaki eredményes a gyógyításban, hogy meleg a keze, hanem, hogy az energia tiszta és eredeti. Az is nagyon fontos, hogy az említett mestervonal rövid legyen. A Gendai Reiki mestervonalam:

Mikao Usui – Kanichi Taketomi – Kimiko Koyama – Hiroshi Doi – Richard Rivard – Attila Kupi – Wagner Lajos

Legyen eredeti írásos anyaga a tanításnak, hogyha a tanfolyam után nem emlékszel valamire, fel tudd eleveníteni. A Gendai Reiki tanfolyamokon olyan jegyzet hiteles fordításából tanulsz amit Hiroshi Doi sensei a japán Gakkai Reiki szervezet ma is élő tagja írt. A Gendei Reiki az összes irányzat közül legközelebb áll az eredeti tanításokhoz. A tanárnak legyen közössége, lehetőleg hetenkénti Reiki klubja, amit felkereshetsz és ott gyakorolhatsz, illetve a kérdéseidre válaszokat kaphatsz.  

Mikao Usui sensei, megvilágosodás útján jutott a kozmikus életenergiához és Ő nevezte el Reikinek. (lásd. Reiki története) Ezután a Reikire mester-tanárokat avatott. A továbbiakban mindig egy mester-tanár avatta be a következőt és így élő Reiki lánc, vagy tanátadási vonal alakult ki. Ha a mester-tanár nem tud igazolni ilyen élő vonalat, akkor amit tanít, az nem Reiki. 

Sajnos napjainkban sok magát reikinek nevező irányzat kihasználja a valódi Reiki népszerűségét és a nevével visszaélve, csak pénzszerzésre használja a tudományát. Sokféle hangzatos nevű úgynevezett reikivel találkozhattok, ezek lehet, hogy működnek valamicskét, de ezek olyanok, mint az olcsó termék, amelyre hangzatos márkanév van ráírva.

Vannak reiki irányzatok, amelyekben hozzátettek az alkotók saját szimbólumokat, vallásokat és sok egót. Az a véleményem, hogy aki a Reikihez hozzátesz, az elvesz belőle. Csak Te, aki használod, teheted hozzá a saját hitedet, más gyógyító módszeredet, mert ezekkel a Reiki együttműködik, amikor a gyógyulásod elkezdődik, majd egyetértesz ezzel.

A jó mester-tanár hitelességéhez tartozik, hogy nem önmagát, a saját egóját tanítja, hanem a Reikit. A mester-tanár nem különb ember, mint a tanítványa, csupán a Reiki módszerre nagy rálátása van és képes azt jól átadni a tanulójának. A jó mester-tanár egy ajtót nyit ki, amely mögött az igazság, a szeretet, a béke, az együttérzés, a boldogság, a nyugalom és ezekből következő egészség lakozik. Az úton, vagy ösvényen, ami oda vezet, neked kell végig menni, a mester-tanár mindig segít, ha bizonytalan, tanácstalan vagy.

Ha beteg vagy, Téged nem a mester fog meggyógyítani, hanem a Reiki csodálatos energiája, amely felébreszti a saját öngyógyító erőidet. A Reikimester csak egy alázatos szolga, aki Téged hűségesen és mindig támogat.

A Reiki energiához, behangolásokkal lehet hozzáférni. Ez azt jelenti, hogy a hiteles mester-tanár, a tanítvány energia rendszerét behangolja, az energia központokat megnyitja a nagyobb és nagyobb kozmikus energia fogadására. Ezután a tanítvány legtöbbször azonnal, vagy esetleg 21 nap után kezeiből meleg érzettel gyógyító Reiki energia áramlik. Az első Shoden fokozaton három behangolás történik. Mikor érett a tanuló a Reiki-2 Okuden-re, ismét három behangolással tovább fejlődhet, gyógyító ereje növekszik, itt megismer három szimbólumot. A harmadik Shinpiden fokozaton a lehetőségek korlátlanok. A tanár képes behangolni a tanulót a Reikire és átadni a hiteles tanítást.

Tehát nem számít jónak vagy rossznak, hogy melyik utat választod magadnak, de mindig az a legjobb út, ami az eredetihez áll közel. Ez a Gendai Reiki.