Reiki energia használata, legyen a spirituális utunk.

A reiki klubnapokon kezelések alatt, halk zene szól, a reikis kéri az energiát és gyorsan meditációs állapotba kerül a reiki kezelés alatt, ahogyan a kliense is, aki sok esetben el is szundikál. A reikit távkezelés alatt is hamar elérhetjük ezt a csodálatos meditációs helyzetet. A reiki felé sok esetben bajbajutott emberek fordulnak. Amikor a testi, vagy lelki problémákat, amelyek évek óta fennállnak, egyedül nem tudják megoldani, nagy segítség lehet a reiki használata. Tehát a reikit először meg kell tapasztalni, majd a reiki tanfolyamon, meg lehet tanulni és utána beépíteni a mindennapi életbe. A reiki elmélyült használata, lényegében meditáció, amit ha átélünk, megéljük a belső csendet, ahonnan a körben járó gondolatok helyett, minden kérdésedre megérkezik a válasz. Tehát kiváló lehetőség a reiki kezelés csendes körülmények között, vagy a táv-reiki az energia küldése betegek részére Az elme lelassul, a gondolatok elcsendesednek, majd bekövetkezik a belső csend állapota. Mindannyian békére, harmóniára, boldogságra és egészségre vágyunk. Sokan erőfeszítéseket tesznek, és akár sok pénzt áldoznak azért, hogy elérjék ezt a célt. Ez a lehetőség bennünk van, csak a hiú vágyak hajszolása elhomályosította ezt a tudást. A bennünket éltető kozmikus energiához, nagyon egyszerűen hozzáférhetünk a reiki behangolások után.

a reikis virágaiA kozmikus energia, amely rezgésekből és hullámokból áll, működteti az egész univerzumot, és ez az anyaga is, mi emberek is ebből az energiából származunk és ez éltet bennünket. A kozmikus energia maga az életerő, amely szükséges életünk fenntartásához, és a tudatunk fejlődéséhez. Az alvás állapotában érkezik hozzánk az életenergiánkat fenntartó kozmikus energia, a mely a stresszes életvitelünk miatt gyakran nagyon kevés. Sokszor nyugtalanul alszunk és reggel, már fáradtan ébredünk, feszülten ingerülten kezdjük a napjainkat. Az alvás tudattalan meditáció, a reiki meditáció tudatos hipnotikus alvás, amikor mindenre emlékszünk. Egy reggeli 10 perces reiki gyakorlattal, és a reiki életszabályok elmondásával, mosoly kerül az arcunkra. Ez nem időpocsékolás, hanem időmegtakarítás, mert a bosszúságok elmaradnak, és nem viszik el az életenergiánkat. Ha este is elvégezzük az egyszerű reiki gyakorlatokat, képessé válunk egyre több és több energia felvételére. Ha rendszeresen végzünk reiki önkezelést, kezelést, vagy energia távküldést rászorulóknak, akkor a fenti meditációs helyzetbe kerülünk és a kozmikus energiafeltöltés miatt, sokkal kevesebbet fogunk aludni. Tehát a reiki használata hosszabb távon nem igényel időt, hanem időt takarítunk meg. Azért, mert kevesebbet és nyugodtabban alszunk, és nem pazaroljuk az időnket értelmetlen tépelődésekre, a feszültségek, a felesleges aggódás, a stressz, a pánik eltűnik. A bonyolultnak látszó megoldásokra, megérkeznek a válaszok a belső csendből, a felsőbb dimenziókból.  A reiki magasabb fokozatán, kifejezetten olyan önfejlesztő, és karma-tisztító gyakorlatokat tanulhatunk, amelyek teljes mértékben meditációk. Arra is van lehetőség, hogy rutinmunka végzésénél, a reiki segítségével, cselekvő meditációt  végezzünk, amikor a tevékenység közben élvezzük a belső csendet.  Érdekesség, hogy az elvégzett munka úgy mennyiségileg, mint minőségileg jobb lesz. Bármelyik módot válasszuk, meditációs állapotban képessé válunk egyre több és több reiki energia felvételére és felülkerekedünk az összes nehézségünkön úgy, hogy megemelkedik az energiaszintünk és a problémáink alulmaradnak. Megnyílik a lehetőség előttünk, hogy táguljon a tudatunk és teljesebb boldog életet éljünk.

 

Reikivel a meditáció rendkívül erőteljes, de gyakorlással, ha fel tudunk nőni hozzá, el tudunk lazulni, önállóan is alkalmazható, a lehetőség mindenki számára rendelkezésre áll. Ha megérezzük az ízét, nem kell bizonygatni a hatásosságát, mivel megnöveli a testi lelki és erőnket. Irányításunk alá kerül a fizikai és szellemi lényünk, vagyis egy belső út, egy utazás a testtől az elme, majd a tudatunk felé, és tovább végtelenbe.     

Fontos a nyugalmas hely szóljon egy csendes harmonikus, kellemes zene, amelynek a dallamát nem ismerjük és nem is lehet megjegyezni. Legyen kényelmes a testhelyzet, a talpunkat összeérinthetjük, és a kezeinket összekulcsolhatjuk, mert akkor energia kőrforgást hozunk létre. Lazítsunk – lazítsunk – lazítsunk, ezután lehunyt szemmel figyeljük a légzésünket, belégzés – kilégzés ameddig szükséges. Nem kell semmit megjeleníteni, nem kell semmire koncentrálni. Leáll, nyugalomba kerül a testünk minden mozgása és az elménk szertelen, csapongó tevékenysége.  A gondolatok leállítása kezdetben nem kis teljesítmény, de a reiki munka esetén önmagától megvalósul.  Csak legyünk tanúja a helyzetnek, engedjünk el minden gondolatot, a légzést már nem kell figyelni, engedjük, hogy önmagától működjön és kialakuljon a belső csend. Az a kulcsa a módszernek, hogy ha jönnek a gondolatok, mondjuk a gondolatnak tovább és újra meg egy – két belégzést és kilégzést. Ha kialakult a gondolat nélküli csend, ez a meditatív állapot, élvezzük és az 

Buddha szobor megnyugtat.

is megtörténhet, hogy a szemöldökök között furcsa érzést érzünk, ekkor kezdődik a homlokcsakránk a harmadik szemünk megnyílása, kezdődik a belépés, a helyes intuíciók, a megérzések világába. Záporozik a nagy univerzum éltető energiája, feltölti az energiával a köldök alatti területeket, haracsakránkat, az energia raktárunkat és az egész lényünket. Az energiarendszerünkben: az auránkban, a csakráinkban, a meridiánokban és az egész testünket behálózó nádikban zavartalanul áramlik az éltető energia. A rendszeres és legfőképpen reiki meditációval, idővel a testi és lelki működésünk megtisztulhat, rendeződik, megszűnnek az energia hiányok, feloldódnak az áramlást akadályozó blokkok, és az összes életfunkciónk fokozatosan javulni fog. A jó eredmény eléréséhez, minél gyakrabban kell meditálnunk. Könnyebb helyzetben vagyunk, ha van reiki behangolásunk, mert sokkal rövidebb idő alatt elérhetjük a kívánt állapotot és sokkal több energiát tudunk befogadni. Érkezik a fény, és feltölt bennünket. Később a meditáció többszöri végzése után, lehetőségünk lesz arra is, hogy bármilyen élethelyzetben elérjük ezt a csodálatos és kívánt állapotot, még akkor is, ha emberek vesznek bennünket körül. Ekkor már gyakorlottak vagyunk, a meditációnk akár lehet néhány perc. A reiki klubnapunk legtöbbször meditációval fejeződik be. Szívesen látunk minden érdeklődőt, szerdán 18 órától reiki kezelésre és meditációra.

 

Comments are closed.