Reiki a test és lélek gyógyító módszere.

Reiki kezelés gyógyít

A REIKI a mai ember számára a lelki fejlődés és az egészség megóvásának, helyreállításának csodálatos eszköze Az emberek a rohanó életükben, igényelni kezdik, nagy szükségük van a lelki harmóniájuk helyreállításra. A reiki használata nagy lehetőség, hogy jobb emberré váljunk, és megértsük, miért vagyunk a világon. Energiája segítségével fel tudjuk dolgozni a nehéz élethelyzeteket, lecsökkenti bennünk a stresszt, ami valamennyi betegség okozója, megváltoznak az érzelmeink, a gondolkodásunk, és nyitottá váljunk a környezetünk felé.

TEHÁT, MI A REIKI? A válasz az alapító Mikao Usui sensei sírfeliratán többek között, olvasható: 

Az Uszui reiki gyógymód tanítása

 • a lélek és a test gyógyítása
 • a boldogság meghívásának titkos módszere
 • Minden betegség szellemi gyógyszere

 Csak ma, ne légy dühös

Ne aggódj, adj hálát

Munkálkodj a karmádon, légy őszinte az emberekhez

Reggel és este tedd össze a kezed ehhez az imádsághoz

A lelkeddel érezd mindezt, és a száddal mondd ki 

Örök érvényű tanítások ezek, amelyek segítenek eligazodni azoknak, akik keresik lelkük békéjét és az egészségüket akarják javítani. Ha a reikit működését, és az alapelveket megértjük és naponta használjuk, rátalálhatunk a belső békére, amelyre oly nagy szükségünk van. A reiki célja, hogy az egyszerű gyakorlatok alkalmazásával az életünket érzelmileg egyensúlyban tartsuk és éljük a boldog életünket. A használatával, gyakorlottá válunk és képesek leszünk másokon is segíteni, ez a boldogsághoz vezető utunk fontos része. A reiki módszert először meg kell tapasztalni, amire a Dunavarsányi reiki klubunk látogatása kiváló lehetőség, hogy igazán értékelni tudjuk. Itt a reiki energiával való találkozás igazán örömteli lehet!

Éjjel mélyalvásban mindenki kap életenergiát a nagy univerzumból, ami a rohanó életünk miatt legtöbbször kevés. Testileg és lelkileg, folyamatosan lemerülünk és elakad, az életenergiánk folyamatos áramlása.

Ami a reiki gyógyító módszert a más lehetőségektől megkülönbözteti, az nem más, mint az energiarendszer behangolása, ami a reiki tanfolyamon történik. Az energiarendszer megnyílik a nagyobb mennyiségű és minőségű kozmikus energia befogadására. Az új reikis nem válik csoda gyógyítóvá, mivel a kedvező lelki és testi változásokat a reiki energia hozza létre. A kért és kapott energia a fejtetőn belép, és az energiarendszert feltölti gyógyító energiával. Ha más személy segítése a cél, akkor a legtöbbször kezeken halad tovább, és ez esetben úgy a kezelő, mint a reikit befogadó részesül a reiki energia kedvező gyógyító hatásban.

Természetesen kezdetben az önkezelést gyakorolja a frissen behangolt tanuló. Felerősíti, megtisztítja az életerő-energiáit, egyensúlyba hozza magát, lelkileg és testileg. Ekkor mindig annyi reiki energiát fog a nagy univerzumból kapni, amennyire éppen szüksége van. A reiki önkezelések megnövelik az életerőt és a kiválóan megvalósul a szervezet méregtelenítése is.

A reiki gyakorló, amikor később visszatekint korábbi önmagára, elcsodálkozik azokon a változásokon, amelyek úgy testileg, mint lelkileg és körülményekben történtek. A környezetében, az embereken, tapasztalt változások, a reikis hatására történtek meg. Új barátokra talál, esetleg egyes korábbi barátok, elmaradnak az életéből.    

A reiki nem vallás vagy szekta, de minden vallással együttműködik és még az ateista is megtalálja a helyét a világban.

A reiki módszerben nem kell hinni, az emberek 90%-a nem hisz a reikiben, de amikor megtapasztalja, akkor a reiki energia legtöbbször elvarázsolja. Az állatok, növények reiki kezelésénél, kizárható a hit és mégis kiválóak az eredmények. 

A GENDAI REIKI áll legközelebb az eredetihez. A tanulásához nincs szükség erőfeszítésekre, koncentrációra, nem kell hozzá előképzettség. A tanfolyamokon az eredeti Usui sensei által kidolgozott módszer világos, érthető tanfolyami jegyzetét kapja meg a hallgató, amiből a későbbiek folyamán visszakeresheti, amit elfelejtett. A reiki szépsége az egyszerűségében rejlik.

Usui Mikao sensei a reiki alapítója így ír a reikiről: “A mi Reikink szellemi gyógymód, amely az Univerzum gyógyító erején alapul. Én ezt a gyógymódot nem tanultam senkitől, nem is kutatással jutottam a birtokába. Böjtölve (és meditálva) egyszerre csak kapcsolatba kerültem az egyetemes energiával, és a természetfölötti szellemi érintése nyomán nyertem el azt a képességet, hogy gyógyíthassak.”

GENDAI REIKI SHODEN (reiki I.) tanfolyam: 

Doi sensei

Hiroshi Doi a Gendai reiki alapítója

A reiki tanfolyamon elméleti és gyakorlati oktatás történik. Megismerhetjük e módszer alapjait, történetét, az életszabályokat. A behangolások után pedig a kezelési lehetőségek megtanulása történik. A kétnapos tanfolyam a japán vonalú tradicionális reiki ismeretanyaga. A tanfolyam elvégzését oklevéllel igazoljuk.

Bővebben itt olvashatsz. 

Ezt a fokozatot online is tanítjuk, a skypeon, vagy a messengeren, főleg távoli betegeknek. A gyógyulási eredmények igazolják a módszer teljes értékét.

Erről ITT olvashatsz: 

GENDAI REIKI OKUDEN (reiki II.) tanfolyam:

A reiki második fokozatának elvégzéséhez az első fokozat gyakorlása szükséges. A fokozat beavatásával nagyobb energiamennyiséghez jut a tanuló, megnövekszik az energiaátbocsátó képessége. Itt tanítjuk a reiki szimbólumokat, amellyel lehetőség lesz az energia távolba küldésére, távkezelésére is, és a reikit időben a múlt megtisztítására, a jövőben lévő eseményekre lehet energiát küldeni. A mentális szimbólum a lelki problémák, a fizikai szimbólum pedig a testi betegségek gyógyulását segíti. A további gyakorlatok tanulása a további fejlődést szolgálják. A tanfolyam elvégzését oklevéllel igazoljuk.

Bővebben ITT olvashatsz.  

reiki tanfolyam

reiki kezelés gyakorlása

REIKI KLUB

Dunavarsányban 2008. január. 21-én Budapesti működés után alakult.

Minden szerdán 18 órától a Viola utca 28 alatt lehetőség van: 

 • ismerkedni a reikivel, szívesen fogadjuk az érdeklődőket.
 • ingyenes reiki kezelések, lehet gyógyulni a reiki segítségével.
 • a tanfolyam elvégzése után reiki kezelést gyakorolni, fejlődni
 • aki kéri, az aurából mérjük a hálóhelye káros földsugárzásait.
 • 19,30 után foglalkozunk a felmerülő kérdésekkel.
 • a befejezés reiki kőr, vagy meditáció szokott lenni.

Bővebben ITT olvashatsz.

 

 

Részt veszünk rendezvényeken a reiki módszer ismertetésével ingyenes kezelésekkel, látogatunk más, klubokat. Ahova hívnak szívesen elmegyünk, hogy megismertessük a reiki gyógyító módszerrel azokat az embereket, akik érdeklődnek a módszer iránt. Ezek az előadások, mindig legalább egy órás reiki kezeléssel fejeződnek be, amelyet a tanítványaimmal együtt mutatunk be. Sokan így találkoznak először a reikivel és jutnak el utána valamelyik reiki közösséghez.

A REIKI HATÁSAI ÖSSZEFOGLALVA:

 • Könnyen megtanulható, azonnal használható testet és lelket gyógyító módszer.
 • Kortól függetlenül mindenkinél működik a reiki energia.
 • A reiki kezelés eredeti egyszerű technikái, segítik tudatos fejlődést.
 • A reiki kezelő, egy transzformátor a gyógyulást a kozmikus Isteni energia végzi.
 • Betegségeket, sem átvenni, sem átadni nem lehet.
 • Nem kell hinni a működésében, növények és állatoknál is hatásos, ahol a hit kizárható.
 • Tisztítja az érzelmeket, emeli az energiaszintet és a problémák alulmaradnak.
 • Az egészséges embernél, nagy jelentőségű a megelőzés, a prevenció.
 • Haldoklók esetében békét hoz, és megkönnyíti az eltávozást.
 • A reiki gyászolóknak vigaszt és segítséget jelent, lecsökkenti a fájdalmat.
 • A sorscsapásokat segít feldolgozni és kiutat mutat az élhető boldogabb élet felé.
 • Az elérhetetlen vágyakat megfelelő mederbe tereli, segít az életforma kialakításában.
 • A reiki mindenki tanulási, fejlődési folyamatát, támogatja, utat mutat az életcél felé.
 • Ha reiki kezelő, vagy a kliens nem érez semmit, a gyógyulás akkor is megtörténik.
 • A reiki kezelésnél a tünetek fölerősödhetnek, azonban később mindig javulás történik.
 • Reikit használhatjuk önmagában, és orvosi, természetgyógyászati, kezeléssel együtt.
 • Hatékonyabbá teszi a gyógyszereket, így a reiki energia felgyorsíthatja a gyógyulást.
 • Kemoterápiát alatt a reiki testileg, lelkileg, erősíti beteget és méregteleníti a májat.
 • Javasolt a gyógyszereket reikivel feltölteni mivel fokozza a hatékonyságukat.
 • Az ivóvíz és ételek feltöltése reiki energiával, remek méregtelenítés, kezdetben sokat kell látogatni az illemhelyet.

 

 • A Reiki áldást hoz az életedbe, ha vallásos vagy, ha nem. Megtapasztalhatod önmagad gyógyulását, később az a csodát, hogy a segítségeddel, a reiki energia, másokat is meggyógyít. A gyógyulás testi és lelki szinten egyaránt működik. Csak egyszer meg kell tapasztalnod és megérzed azt a csodát, ami minden eddigi élményedet felülírja. Ha idegenkedsz ettől és nem próbálod ki, akkor hiába ágálsz, okoskodsz, hozol fel ellenérveket, olyasmiről, amit nem is ismersz. Adj esélyt magadnak.
 • Hallod, hogy a reiki rezgésekkel, vibrációkkal, hullámokkal működik és értesülsz más érdekes dolgokról. Azonban, ha nincs benned szeretet, elfogadás, hála és megbocsátás – elsősorban önmagad, majd mások felé – csupán nagy okosságokat hallasz, ezek elméletté válnak.
 • A reiki használatával kiterjesztheted az áldást mindenre, sugárzó lénnyé válhatsz. A környezetedben létező élőlények, növények, állatok is érezni fogják ezt a rezgést.
 • Megtörténhet veled is az, hogy egyszer csak meglátod azt, amit már évezredek óta keresel, és ami csak arra vár már évezredek óta, hogy észrevedd.
 • Felébredhetsz, megváltozhat az életed, felismered, hogy a születésedkor kapott fáklya, amely az utadat mutatja és világosságot teremt az életedbe és haladhatsz a valódi életcélod felé.

Comments are closed.