Mire jó a reiki? Mire használható a reiki?

boldogság szeretet

lótusz virág boldogság szimbóluma

A reikit, milyen módon lehet használni , milyen hatásokra számíthatunk a használatával? Van lehetőség a krónikus betegségből meggyógyulni? Gyakran ezekkel a kérdésekkel keresnek fel. Sok esetben betegek jönnek, akik el vannak keseredve, mert kilátástalannak ítélik meg a gyógyulásuk lehetőségeit. Elmondom, hogy a reiki nem csupán kézrátételes gyógymód, hanem egy olyan módszer, amelynek minden napi használatával megváltozhat az életünk. A reiki nem csak a fizikai betegségek gyógyulását segíti, hanem legelőször a lelki egyensúlyt állítja helyre, mivel a béke, a szeretet és a gyógyulás energiája, vagyis ahogyan az alapító japán Mikao Usui sensei világosan megfogalmazta, a boldogság elérésének a módszere. A betegségek tüneti kezelése mellett, a reiki az okokat feltárja, de nagyon fontos a probémák megelőzése, fenntartva a folyamatos egyensúlyt.

 

reiki gyógyító munka

r

A reiki klubnapunkon kapott ingyenes reiki kezelés során, a legtöbb ember azonnal megérzi, hogy egy nagy lehetőség a reiki módszer. Nagy élmény érezni, a reikis kezeiből áramló forróságot, ami a mindig a problémás területnél jelenik meg. Sok esetben a kliens nagyon hamar ellazul, sokszor elalszik és csak a reiki kezelést befejező, vérfrissítő gyakorlatra ébred fel. Aki csak kíváncsiságból próbálja ki a reiki kezelést, az is megérti, hogy ez az egészség megőrzésére is nagyon nagy lehetőség.  

A kliens sokszor kérdezi, milyen betegséget találtunk meg mi a diagnózis. Nagyon erős energia áramlások esetén, mindig megmérem az aurából a káros földsugárzásokat. Illetve azt válaszolom, hogy a reikis soha nem állít fel diagnózist, esetleg felhívom a figyelmet, egy orvosi kivizsgálásra. Az is előfordul, hogy a következő reiki kezelésnél, már rendeződik a kliens energia rendszere, mivel a reiki gyógyító hatása megkezdődött. A reiki az orvoslással együttműködik, ezért eredményes gyógyulás még a krónikus esetekben is.

A reiki megtanulása pedig egy lehetőség arra, hogy az érdeklődő, (vagy beteg) saját maga, később más személyek energia rendszerét feltölteni, harmonizálni tudja. Az eredeti reiki gyakorlatok megtanulásához nem szükségesek, különleges képességek és bárki képes alkalmazni azokat, rövid idő alatt.

Tehát mire is jó a reiki?

 1. a stressz, a félelmek és a felesleges aggodalmak megszűntetésére.

  reiki japán írással

 2. a lelki problémák javítására, lelki egyensúly megteremtésére.
 3. rossz szokások, káros szenvedélyek kijavítására.
 4. a nemes célok elérésének támogatására.
 5. a krónikus betegségek is, az orvoslással együttműködve meggyógyíthatók.
 6. a betegségek megelőzése nagy jelentőségű a reikiben.
 7. a méregtelenítésre, nagyon hatásos.
 8. az ivóvíz az ételek, a gyógyszerek, feltöltésére, amely javítja az egészséget.
 9. a teljesítmény megnövelésére, a feladatokat könnyebb legyen elvégezni.
 10. a gyógyszerek az orvossal egyetértésben lecsökkenthetőek.
 11. az időjárás kedvezőbbre változtatható, főleg fontos események idején.
 12. jövőbeni eseményekre (vizsga, interjú, családi ünnep), hogy az jól sikerüljön.
 13. távolra küldhető gyógyító energia, mások segítésére.
 14. a múlt változtatható, annak traumái, karmái feloldhatóak.
 15. kapcsolatok megjavítására, harmónia, béke létrehozására.
 16. tárgyak, helységek, épületek, területek tisztítására, és védelmére.
 17. mások reiki kezelésére, gyógyulásának segítésére.
 18. a vallással együtt használható, a gyógyulás, a hit erősíthető.
 19. az ateista is könnyebben megtalálja a helyét vele.

 

Amikor a reiki gyakorló egy, vagy több év múlva visszatekint korábbi állapotára, elcsodálkozik milyen sok remek változás történt, az életében. A baráti kör megváltozhat, új barátokra, társra találhat. Ez azonban csak a kezdet, a reiki magasabb fokozataira lépve olyan változások történnek, a reikis, amiről nem is korábban nem is álmodott. 

Már a második Okuden majd a harmadik Shinpiden fokozaton a terápiás teljesítmény megnövekszik, ezenkívül a meditációs technikáinak a rendszeres gyakorlásával, az elme csendje elérhető, élvezhető, majd fenntartható. Lehetőség van a múlt hibáinak (trumának, karmának) halványítására, a jelen életre való hatásának törlésére. A kundalini energiák felébresztésével és más meditációs gyakorlatokkal a fizikai és lelki állapot feltöltődik, kialakulhat a külső és belső béke csodálatos állapota. Ezt a spirituális utat, akár megvilágosodás kezdetének is nevezhetjük.            

Az egyszerűen megérthető a tanítás és mindenki képes a reiki tanfolyamon azt elsajátítani.

Azonban a reiki tanfolyam és a behangolások után nem lesznek, azonnal csodálatos képességek. A reiki használata egy lehetőség, amellyel kézbe vehető a saját fizikai és lelki egészség, azért mindennap tenni, kell. Egy ajtó nyílik meg a diák előtt, de boldogsághoz vezető lépcsőn neki kell felmenni. A jó tanár addig segíti a tanulót, ameddig szükséges. A reiki energia a nagy univerzum, illetve az azt megteremtő Isteni akarat ajándéka, amelyből korlátlanul kapható segítség saját magunk és mások számára.

Comments are closed.