Tőlem kérdezték

 

K:    Elérhető-e manapság árban a Gendai Reiki?

V:   Dunavarsányban, illetve nálam, egy teli tankolás ára (17000.-forint) egy Shoden első fokozatú tanfolyam. (a nyugati országokban és Japánban ez átszámítva, cca. 60000.- forint). Ha a tanfolyam után nem használod semmire a Reikit, akkor drága, ha igen, akkor nagyon olcsó, mert megváltozik az életed és helyreáll az egészséged.

K:   Kell hinni a Reikiben?

V: Az emberek 90%-a nem hisz, a Reiki működésében, de amikor megtapasztalja a Reikit, és az elvarázsolja, legfőképpen, amikor az egészsége javulni kezd akkor hinni fog. Növényeknél, állatoknál is kiválóan működik, ahol eleve kizárható a hit.

K:   Kell különleges képesség a Reiki elsajátításához?

V:    Nem. Mindegy, hogy idős, vagy fiatal, nő, vagy férfi, egyszerűbb ember, vagy tanult, a Reiki mindenkinél működik. Ha sok lelki megpróbáltatás érte, vagy sok dolgot kell elengednie (harag, beképzeltség, stb.) lassabban alakul ki a képesség.    

K:    Meglehet-e ismételni a behangolásokat?

V:    Igen. Usui senei is gyakorolta ezt. Nálam a nálam tanult diák, ingyenesen részt vehet az ismétlő tanfolyamon, ha behangolást is kér, 2-3000.- forint, vagy nulla. Minden behangolás, emeli a tanuló energia szintjét, ami által szellemileg növekedik és fizikailag az egészsége javul, azaz boldogabb lesz.

K:    Könyvből megtanulható a Reiki?

V: Az öngyógyítás és az energia átadás képessége, adottság, akinek többlet energiája van (pl. a bioenergetikusnak), át tudja adni másoknak. A Reiki könyvek olvasásával nem lesz többlet energiája senkinek és nem képes hozzájutni a Reiki energiához. 

K:    Mi a különbség mestervonal nélküli reiki és az Usui Reiki között?

V:    Usui megvilágosodott emberként hozta le ezt a minőségi energia szintet a többi irányzatok nem! Behangolások alatt a tőle származtatott tiszta energiával kötjük össze tanulót, ez a nagy különbség! Az úgynevezett reiki a mester a saját energiájával, végez mutatványokat, gyógyulási eredmények hiányoznak. Az Usui Reiki rendszer lényege, a megvilágosodott Usui sensei fizikai átadási vonala. Ha ide kattintasz olvashatsz a Reiki hitelességéről.

K:    Milyenek tapasztaltad a felső segítőket?    

V:    Energiájuk nagyon erős és tiszta, nagyon szeretem ha jelen vannak. Legtöbbször a Reiki energia küldésekor tapasztalom, nekem, hívás nélkül jelenek meg, amikor szükség van rájuk. Súlyos beteg reikizése alatt többször megjelent Jézus 10-20 másodpercre.

K:    Tudom, hogy kapsz leveleket a Reiki ellenzőitől. 

V:    Okoskodóktól kapok néha, fenyegető, kioktató leveleket. A tudatlanok (akik papíron műveltnek számítanak) nyilatkoznak olyasmiről, amiről lila gőzük, sincs. Egyszer megtörtént, hogy megfogalmaztam egy gyalázkodó levélre a választ, de mielőtt elküldtem volna a levelet, kértem eligazítást a felsőbb dimenziókból. Másnap megjött fentről a válasz, kinyitottam, Eckhart Toole egyik könyvét és azt olvastam: HA A GONOSSZAL FOGLALKOZOL ÚJRATEREMTED. A válaszomat természetesen, nem küldtem el.

K:   Mennyi időt kell várni, az egyes szintek behangolásai között? 

V:   Ez mindenkinél változó, ha a diák, szorgalmasan gyakorol, a fejlődése gyorsan történik, akár egy hónap után léphet tovább. A másik példa, ha a diák, egy év múlva nem is emlékszik arra, amit tanult, akkor inkább ismételni kell az első fokozatot. Tapasztalatom, ha valaki súlyos beteg, és meg akar gyógyulni, akkor gyorsan fejlődik. A Shinpiden fokozat, nálam csakis az együttes munka, vagy folyamatos kapcsolat alapján lehetséges.  

K:   Tudom elutasítottál több a Shinpiden és Gokuikaiden (tanár) tanítást. 

V:   Nem egy alkalommal kapok levelet, hogy gyorsan kellene valakinek a Gendai Reiki Ho tanár avatás. Mivel a pénz nem érdekel, nem vállalom el. Olyanok kerestek meg személyesen, akikről a találkozás alatt kiderült, hogy nem érték el a megfelelő szintet, elnézést kérek tőlük. Mit ér egy Reiki tanár, aki még a Reiki 1 szinten van.

A közösségünkben van néhány alkalmas Shinpiden fokozatú reikis, akivel a tanfolyamot együtt tartjuk és a fejlődésük, néha sokkal gyorsabb, mint az enyém volt. Megemlítem, Usui senseinek a megvilágosodástól (a Reikitől) csak négy éve volt a tanításra. Ezalatt mintegy 2000 személyt, és 20 tanárt hangolt be a Reikire. Nem sok idő volt, a fokozatok között. Nyilván való, csakis az alkalmasság, volt a fő szempont. Tehát semmilyen szabály nincsen.

 K:    Kell fizetni a Reiki gyógyításért?

V:    Reiki egyformán működik, akár fizetnek érte akár nem. Sokszor keresnek meg, hogy eljönnek Reiki gyógyításért és megfizetik. Mindig azt javasolom, hogy jöjjenek a szerdai Reiki klubba el és ingyenesen kapnak gyógyítóenergiát, energetikai vizsgálatot és földsugárzás elemzést.  

K:   Betegségek el lehet kapni a kezelt betegtől?

V:   Sem átadni, sem elkapni a betegséget nem lehet. Mivel sok halálos beteget kezeltem, régen meghaltam volna, nem így lenne. Kivétel a fertőző betegség, de ugye nem ez a kérdés.

K:    Beavatás nélkül el lehet érni az Univerzum energiáját?

V:    Minden élő lény az Univerzum energiájával, rezgéseivel működik. Az átlag ember éjjel mély alvásban töltődik fel ezzel az energiával. Ezen kívül, imával, jógával, Csi-Kunggal, és más módszerekkel is lehet többlet energiához, jutni. A Reiki az egyedülálló módszer, az energia rendszer behangolása után korlátlanul kérhető és kapható az Univerzum energiája.

K:   Ha sok rosszat tettem a múltban, segít rajtam a Reiki?

V:    Igen, kijavíthatóak a múlt hibái és a jövő is befolyásolható. A Trauma, a karma, és DNS-információkat lehet tisztítani és javítani. Azonban az is nagyon fontos, hogy élj úgy, hogy ne hozz létre rossz Karmát. 

K:    Van, aki Isten nevében rosszat tesz, vagy gyűlöletre buzdítja az embereket?   

V:   Ha valaki a maga nevében kíván, vagy tesz rosszat, az az a Karma törvénye alapján, visszaüt rá. Istent belevonni ebbe, az beképzeltség és az ego. Rémálom az, amikor Isten nevében égették meg az úgynevezett eretnekeket, a tudatlan és bűnös papok, vagy ölték meg egymást keresztények.  30 és 100 éves háborúkban.

K:    Inkarnáció nem tisztázott egyházaknál, mi erről a véleményed?   

V:   II. János Pál Pápa körleveleiben ismertette állásfoglalását a változtatás szükségességéről. Régen a Katolikus Egyház elvetette az Inkarnációt! Manapság a papok nyitottabban beszélnek. Köztudott, hogy a 325. év május 20-án nyitotta meg, Nagy,  vagy I. Constantinus bizánci császár a niceai zsinatot, a keresztény egyház első általános gyűlését. A császár, és a tanácsadók a bibliából az ezoterikus tartalmakat töröltek. (egy időre még a Szentlélek is kimaradt). A Holt tengeri tekercsek előkerültek, talán a kitörölt részek kerültek elő.