Mi történik a Reiki tanfolyamon.

Gendai Reiki Ho

Eredeti Usui Reiki Ryoho tananyag.

A Gendai Reiki első Shoden (a kezdet) fokozatának tanfolyamán találkozol velem és tanulótársaiddal. Nyilvánvaló, hogy bemutatkozunk egymásnak. Felírom a tanulók nevét, születési helyét és idejét, amely adatok szerepelnek, majd az oklevélen. Minden tanuló kap névre szóló tanfolyami jegyzetet, amely Hiroshi Doi sensei eredetiének hiteles fordítása. Tehát nem kell jegyzetelni, csupán figyelni és megérteni a tanítást. Elhangzik a Reiki hiteles története, a Shoden fokozat lényege és a lehetőségek. Megtörténik  az első behangolás, amelynek az a célja, hogy a diák energia rendszere megnyíljon az Univerzum éltető energiája előtt és azt könnyedén és korlátlanul képes legyen befogadni. Ezután elkezdődik a könnyen megérthető egyszerű gyakorlatok tanulása, amelyeket már a Reiki energiával alkalmazunk, és annyiszor ismételünk, ahányszor szükséges. Következik a második behangolás, amely után érkeznek a meghívott vendégek, lehetőleg betegek, akiket felfektetünk masszázsasztalokra és a diákok elkezdik a Reiki munkát, azaz kérik az energiát és továbbítják a befogadók részére. Az egy órás reiki munka után elmondják kölcsönösen a tapasztalatokat, ami azért nagyon fontos, mert visszajelzés a diáknak, az új tudásuk, a Reiki működéséről. Elköszönünk a vendégektől és folytatjuk a tanulást. Az első nap befejezése előtt, házi feladatot kapnak, vagyis otthon egyeztetett időben, majd egymásnak  küldenek reiki energiát. 

A tanfolyamon megtanulják az ivóvíz feltöltését gyógyító reiki energiával. Erről szól az alábbi videó.

A második napon az érkezések után, beszámolnak az energiaküldésről, mit tapasztaltak. (kiválóak, pozitívak az eredmények). A felmerülő kérdéseket tisztázzuk, de legtöbbször egy másik hallgató válaszol helyettem. A harmadik behangolás után, tovább tanulunk, illetve ismételjük a reikigyakorlatokat és megbeszéljük a felmerült kérdéseket. Befejezésül az új reikis, megkapja az oklevelet, amely igazolás a tanfolyam elvégzéséről. Javasolom, hogy látogassák a minden héten szerdán 18-20 órai Reiki klubot, ahol gyakorolhatnak.

 

A Gendai Reiki második Okuden fokozat (a belső mélység) tanfolyamon, a fokozat jegyzeteinek, hiteles magyar fordítását kapja a hallgató, amelynek alapján történik a tanítás. Három szimbólumot tanul és azoknak a mindennapokban  történő használatát. Három behangolás lesz és további gyógyító gyakorlatok használatát megtanuljuk. A lehetőségek megnövekednek, a távolság és az idő korlátai átléphető az energiával, akár a múlt és jövő is elérhető a reiki energiával, a lelki és a fizikai problémák könnyebben megoldhatók. A tanuló képes lesz saját magának, és más személyeknek hathatósan támogatni a gyógyulását és a boldogságát.  A tanfolyam elvégzéséről a hallgató oklevelet kap.  

A tanfolyamot a nálam végzett diákok, ingyenesen ismételhetik a fokozatukat, a további alkalmakkor, illetve a távollévők, akik a Reiki klubba nehezen tudnak eljönni, a Skype-os gyakorlásokon vehetnek részt.

A diáknak, addig segítem a munkáját, ameddig szükséges, akár egy életen át.