A Gendai Reiki működése és hatásai

Az eredeti Usui Reiki Ryohohoz  legközelebb álló Gendai Reiki, az életedet gyökeresen meg tudja változtatni. Ha olyasmire számítasz, ami mélyreható, pozitív változást hozhat az életedben, akkor jó helyen jársz. Biztos vagyok benne, hogy a Gendai Reiki nagyon meghatározó élményt fog nyújtani neked. A múltbeli vagy a jelen eseményeitől függetlenül élhetsz boldog, kiegyensúlyozott és sikeres életet. Bármilyen traumát is szenvedtél el, vagy kudarcokat is éltél meg, a Gendai Reiki segíteni fog. Azért, mert nem önmagadon kívül keresed a megoldásokat, hanem önmagadon belül fogsz megtalálni mindent, amire a sikeres, kiegyensúlyozott, boldog, békés, egészséges életedhez szükséged van.

Mert megvan a Gendai Reikiben a szeretet, a bölcsesség, az erő és a képesség ahhoz, hogy jobb életet élhess. Csak rá kell hangolódnod az Univerzum rezgéseire és az egyszerű gyakorlatok alkalmazásával ezt könnyen elérheted. Nem kell semmi mást tenni, csak beépíteni az életedbe az egyszerű könnyen megérthető gyakorlatokat. Meg tudod erősíteni a boldogsághoz és sikerhez vezető életedet, amelyet már korábban megpróbáltál felépíteni. A Gendai Reikivel olyan lesz, mintha rátalálnál egy rég elásott kincsre. Az élet sokkal több lehetőséget tartogat annál, mint azt hiszed. Ha tudni akarod, hogy ki vagy valójában és mit tartogat még az élet, akkor a Gendai Reiki segítségével megtalálhatod a válaszokat minden kérdésedre. Mindenkinek más és más az elképzelése, főleg, ha előre kialakult véleménye van arról, hogy minek is kellene történnie a Reikit használva. A változás attól függ, hogy ki is vagy legbelül, illetve függ a tudatalattid a tartalmától és attól, hogy ellenállsz a lezajló változásoknak, vagy el tudod engedni magad. A Te feladatod hátradőlni, figyelni a történéseket és olyan változásokat fogsz megélni, amelyekről korábban nem is álmodtál. Miről is szól az élet? Miért vagyunk itt? Mi a valóság? Az ősi misztikusoknak nagyon érdekes válaszuk volt erre. Azt mondták, hogy a valóság egy energia, és ez az energia mindenhol jelen van és ebből áll minden, vagyis minden létező dolog ennek az energiának a megnyilvánulása, vagy hullámzása.

A kvantummechanikával foglalkozó fizikusok is erről beszélnek az elméleteikben, az utóbbi időben. Az állítják, hogy ez az energia, mindenhol jelen van és örök. Mivel ez az energia mindenhol jelenlévő, ezért semmi nem létezik ezen az energián kívül és minden lelki, szellemi és fizikai megnyilvánulásunk ezen a rezgések alapján működik.  

Ez az energia a szeretet, a harmónia és az egészség és mi is ez az energia vagyunk, ez az igazi lényegünk. Ezért mindenkinek, boldognak és békésnek kellene lennie. Ha én is ez az energia vagyok, amely tudja magáról, hogy minden és mindenhol jelen van, és nekem boldognak kellene éreznem magam, akkor miért érzem magam mégis ilyen rosszul? A választ erre, hogy az elméd útját állja annak, hogy meglásd, hogy ki vagy valójában. A Gendai Reiki olyan módszer, ami az elmét felszabadítja az útból, hogy meg tudod látni, hogy ki vagy valójában.

Ez nagyon egyszerű, csak össze kell kapcsolódnod a nagy Univerzum rezgéseivel, kérned kell az energiát, elvégezni a tisztító harmonizáló gyakorlatot, elmondhatod az életelveket. Ez mindössze 5 percet vesz igénybe és máris jobban érzed magad. Azonban ha ezután benne maradsz a Reiki meditációs állapotban, a gyakorlások után több kérdésedre választ kapsz.  Nem kell, fókuszálnod semmire, hanem csak lazulj el, ez lelassítja az agy elektromos aktivitásodat és lecsillapítja az elmédet. A feszültségek, feloldódnak és elkezded egyre jobban érteni, hogy Te vagy az energia és egy vagy a nagy Univerzummal. Meglátod, hogyan kapcsolódsz minden más létezőhöz. Ahogy ez a folyamat végbemegy benned, a szorongásaid és félelmeid is lassanként feloldódnak és helyüket a szeretet, a harmónia és az egészség veszi át és agyféltekék aktívan fognak kommunikálni egymással. Ezt a tudósok agy szinkronizálásnak hívják, és azhelyett, hogy a két agyfélteke egymástól függetlenül működne, elkezdenek egymással egyre jobban kommunikálni, és egymással azonos agyhullámon rezonálni. Új idegkapcsolatok jönnek létre a jobb és a bal agyfélteke között, ami az agy teljesebb használatához vezet, és ezáltal agyműködésünk kiegyensúlyozottabbá válik. Ezen harmonizálódási folyamat által felfedezed, hogy hogyan is működik együtt minden létező dolog egymással. Így válsz egyre nyugodtabbá, a gondolkodásod pedig tisztábbá. Eközben egy harmonizáció, játszódik le az agyban és az érzelmeidben is, aminek következtében a szorongás, a félelem, a depresszió, az aggodalom, az erőszak feloldódik.

2000-ben számos tudós érdeklődni kezdett a Reiki iránt, és sok kísérletet végeztek.  Ma már a Reikit  Japánban és az Egyesült Államokban a kiegészítő és alternatív orvoslásnak tekintik. Felfedezték, hogy milyen típusú az agy elektromos aktivitása, vagyis milyen agyhullámokat produkál agy, és ezek milyen hatással vannak számos neurológiai és endokrinológiai funkcióra. A Reikit gyakorlónak, ha nincsenek zavaró körülmények lelassulnak az agyhullámai, miközben feltöltődik energiával. Megszabadulsz a diszfunkcionális gondolkodásmódtól, érzéstől és viselkedéstől nyugodtabbak leszel, tisztább lesz a gondolkodás, kevésbe fogsz automatikusan, ösztönösen reagálni, rossz döntéseket hozni, belülről fakadó boldogságot és megelégedettséget fogsz érezni, függetlenül attól, hogy mi történik körülöttünk, stb. Ha elalszol Reiki közben, az teljesen normális dolog, semmi probléma, az nem befolyásolja a hatékonyságot, azt jelzi, hogy valamilyen belső változás megy végbe. 

 Tehát melyik napszakban a legjobb Reikit gyakorolni?

A legjobb, ha reggel szakítasz 5-10 percet a harmonizáló gyakorlatra és ez életszabályokra. Ha azt mondod, reggel rohansz, nincs rá időd, arra az a válasz, hogy időt takarítasz meg, mert biztosan nem fogsz kizökkenni a nyugalmadból egyhamar, helyesen döntesz, tehát időt takarítasz meg.

Délután, vagy este legyen, hosszabb gyógyító meditációs reikire. A legideálisabb az lenne, hogyha naponta fél órát tudnál a Reikire szánni, de ha ez nem lehetséges, akkor lassabb tempóban is haladhatsz. Amikor befejezted a Reiki munkát, ülj még csendesen pár percig, időt adva magadnak a normális tudatállapotba való visszatéréshez.

Amikor beépítetted a Gendai Reikit az életedbe, akkor bármilyen tevékenység közben élvezheted a korlátlanul az érkező energiát. Azonban a legnagyobb mennyiségű energiát, akkor kapod az Univerzumtól, amikor átadod más személynek, mert átfolyik rajtad és önzetlenül segítesz másoknak.

Mikor várhatóak a Reiki eredményei?

Ez nagyon változó, függ a probléma nagyságától, a hozzáállásodtól (alázatodtól) a benned lévő káosztól. Lehet, hogy azonnal érzed, a hatását, de lehet, hogy hosszabb idő kell.

Remélem, hamar észre fogod venni, hogy egyre tisztábban látod majd, hogyan teremted meg a belső és a külső világodat, és az ezekből fakadó eredményeket.

 

 

Comments are closed.