Reiki ereje, határtalan.

A célja egy belső utazás a belső béke, a harmónia, és a boldog élet létrehozása felé.

Minden betegségeknek megvan az oka, megvan az üzenete, ami a karma.

Arra tanít, hogy valamit nem csináltunk helyesen, amelyeken változtatni kell, a gyógyulás érdekében. Legyen az testi , vagy lelki betegség, megromlott emberikapcsolat, vagy akár sikertelenség stb.

Ha javulást, vagy teljes gyógyulást akarunk elérni és ki nem akarná, akkor fel kell ismerni a fenti akadályokat.

Az egészség minden ember természetes állapota és joga kell, hogy legyen.

Az egészség megteremtése, nem mindig sikerül saját erőből, ezért tanácsos külső segítséget igénybe venni. Ha segítséget keresel:

Első nagy lehetőség a hivatalos orvoslás, ami lehet radikális, például műtéttel a beavatkozik a beteg szervnél, vagy kezelésekkel gyógyszerekkel a betegség tüneteit igyekszik eltüntetni. Ekkor a betegség kiváltó okai érintetlenek maradnak.

Továbbá a neten találhatsz sok tanácsot, amelyek hatásosak lehetnek és több száz csoda módszert és szerencse kell, hogy megtaláld azt, ami valóban segíteni fog. A véleményem szerint, a betegséged okainak kijavítására az alábbi módszerek megtanulása biztosan segíthet: 

1.- Önhipnózis, avagy a mélytudati állapot megtanulásával, (a nálam reikit tanultak részére tanítom) elérheted a tudatalattiban valamennyi eseményt, ami a jelen életedben veled történt és az egy nagy lehetőség az ártó történetek végleges elengedésére. Meg kell bocsájtani, mindenkinek, aki ártott neked, mert az nem a Te problémád, hanem az övé. Bocsánatot kell kérni mindenkitől, ha rosszul cselekedtél. Megjegyzés – a szőnyeg alá söpört elfelejtett események, amit szintén karmának nevezünk is ellened dolgoznak. Az előző életek tisztítása, már magasiskola.

2.- Energiával működő módszereknek se seri, sem száma. Ezek közül csaknem egyedülálló az energiarendszered behangolásával működő REKI módszer. Ennek megtanulásával a saját kezedbe veheted a sorsodat életenergiával erősítheted magad, sőt még másokon is segíthetsz. Lehetőség van a Karma tisztítására a reiki minden szintjén. Ha nálam tanulsz, akkor addig segítelek, ameddig szükséges.

3.- Szellemsebészet, amikor a testi betegségeket az aura lelki szellemi szintjén műtjük, amely után a neked kell dolgoznod, hogy a változás átíródjon a fizikai síkra. Ezt kizárólag a nálam reikit tanult betegeknek végzem el.

4.- A betegségek lelki okairól, amelyeket meg kell változtatni, olvashatsz Ruediger Dahlke Betegség, mint szimbólum. Pósa Ferenc Betegség, mint pótcselekvés és más remek könyvekben.

5.- Az étkezési szokások, amelyeket meg kell javítani, nagyon sok remek tanács olvasható. Azonban sok szamárság is található, például a rákos beteg húst a hússal egyen.

Természetesen garancia a fentiekre nincsen, ahogyan akkor sem kaptunk, amikor megszülettük.