A reiki veszélyei címmel, tudatlanok írnak  

A szkeptikusoknak és vallások képviselőinek halvány fogalmuk sincsen mi a reiki, mégis tudatlanul elítélik. „Eppur si muove”, monda halála előtt Galilei, akit ezért az inkvizícióval fenyegettek. Remélem, ahogyan elfogadta a vallás, hogy forog a Föld, a megértik, hogy a reiki a szeretet, a béke, a harmónia és a gyógyulás energiája, amely az univerzumból érkezik.

tanító mesterem

Lajos atya a gyógyító

 

Én Lajos atyától tanultam 1986-ban, és a tanácsára bioenergiával kezdtem az emberek segítését, a mai napig az energiát a világmindenséget megteremtő Istentől kérem.

Amikor vallásos beteg keres meg bennünket, akkor bátorítom, hogy nyugodtan imádkozzon a reiki átadások alatt. Az energiarendszer behangolását követően használja együtt az imákat a gyakorlások alkalmával. Az első parkinzon beteg gyógyulása úgy történt 2005 évben, hogy a reiki kezelések alatt folyamatosan imádkozott.

 Például a vendégkönyv és a videó interjúk menüben szerepelő személyek sokan, ezt a lehetőséget használták. Kattints az alul lévő linkekre olvass a gyógyulásokról. 

Reikinek nincs ismert veszélye, az orvoslással és minden más gyógyászattal együttesen alkalmazható. A kliens nem kap semmilyen szereket, így nincs ellenhatása az orvosi gyógyszerekre, sem a gyógynövényekre, azonban azok jó hatását támogatja.  A Reiki hamar visszaállítja a kliens belső egyensúlyát. Legelőször az Univerzum energiája a problémák lelki okait igyekszik felszámolni, és helyreállítja az energia rendszert és felébreszti az öngyógyító képességeket. Ez nagyon fontos, mert különben minden probléma visszatérhet ismételten.

Amikor a beteg a reiki energiától jobban érzi magát, remény ébred benne, és elhiszi, hogy meg fog gyógyulni. A külföldi kórházakban ma már, alkalmaznak főállású reikiseket. Két tanítványom is dolgozik külföldi kórházban, Londonban, és Firenzében 2018 óta, és remélem, hogy később többen lesznek akár itthon is. A mai napig, 2022 évig, kilenc praktizáló orvost hangoltam be a reikire és tudomásom szerint a alkalmazzák is a módszert.

A kellemetlen tünetek, eleinte fokozódhatnak az energia hatására. Ezt el lehet kerülni, ezért fontos a fokozatosság, mivel hozzá kell szoktatni a beteget, az erőteljes kozmikus energiához, erre mindig oda kel figyelni.  A reiki veszélyei ilyet leírni butaság. A reiki a szeretet energiája.

Legtöbbször a reikit befogadó személy, már az első alkalommal alatt jobban érzi magát. Ha megtanulja a módszert, akkor lelkileg és testileg aktívan részt vesz önmaga fejlesztésének folyamatában. Sok esetben hamar meg akarja tanulni a módszert.

A reikisnek soha sem szabad diagnózist felállítani, csupán hívja fel a figyelmet orvosi vizsgálatokra. Fogadjuk meg az orvosi tanácsokat, illetve a gyógyszereket csakis az orvos csökkentheti le a gyógyulás folyamán.

A reiki hatásában nem kell hinni, ezt bizonyítja, hogy az állatok és növények esetében is lényeges eredmények érhetőek el, ahol fel sem merül a hit. A hozzám forduló emberek nagyrészt szkeptikusok voltak, de később megváltozott a véleményük. Az ateisták is könnyebben megtalálják a helyüket a világban. 

A reiki szimbólumokról máshol, sok tévhitet olvashatsz. Az eredeti rövid mestervonalú Usui Reiki Ryoho világossá teszi, hogy a reiki szimbólumok nevei magyarra fordítva érhető egyszerű mondatok. Például a távszimbólum neve: igaz ember igaz gondolata, ami az én értelmezésemben: alázatos ember igaz gondolata.

A reiki veszélyeihez tartozik: egyfelől, ha a reiki tanár túl gyorsan kapta meg a felhatalmazást az oktatásra, nincs gyakorlata, és üzleti lehetőséget lát a módszerben, másfelől nagyon sok nem hiteles úgynevezett reiki van hirdetve, amelyeknek nincsen mestervonala, ami az alapító Usui sensei megvilágosodott energiájához vezet. Mindezek gyengék, és nem azt fogod kapni, amit szeretnél: Olvass többet erről kattints az alul lévő reiki hitelessége linkre.

Összefoglalva: még soha nem ártottak a reikivel senkinek. Ellentétben a vallásokkal, amelynek a hatalom szolgálatba állítva véres 30 és 100 éves háborúkban Isten nevében ölték meg az emberek egymást. A hitetlenek elleni háborúkban is sok ember áldozat volt. Az eretnekeket boszorkányokat megégették. Kiirtották Amerika csaknem teljes őslakosságát és sorolhatnám hosszasan tovább.

Olvass többet kattints a lentiekre:

Csodás gyógyulásokról.

Videók gyógyulásokról.

Reiki hitelességéről.

Reiki klubról.

Reiki tanfolyamokról.