A reiki veszélyeiről.

tanfolyamon reiki munka

Mire veszélyes és ártalmas a reiki?

Veszélyes a betegségekre, mert felszámolja azokat, és az egészséget támogatja. Ha ragaszkodsz a betegséghez, mert sokkal több figyelmet és szeretetet kapsz a családodtól és az ismerőseidtől, akkor a reiki nem neked való, mert ha meggyógyulsz, ezt a figyelmet elveszítheted.

A reiki veszélyeiről legtöbbször a vallások képviselői irkálnak zöldségeket, mivel fogalmuk sincsen mi az. Remélem, ahogyan elfogadta a vallás, hogy forog a Föld. Eppur si muove, monda halála előtt Galilei, akit ezért az inkvizícióval fenyegettek. Talán a vallás egyszer megérti, hogy a reiki a szeretet, a béke, a harmónia és a gyógyulás energiája, amely az univerzumból érkezik.

tanító mesterem

Lajos atya a gyógyító

 

Én Lajos atyától tanultam 1986-ban, és a tanácsára bioenergiával kezdtem az emberek gyógyulásának segítését, a mai napig a gyógyító energiát a világmindenséget megteremtő Istentől kérem.

Amikor vallásos beteg keres meg bennünket, akkor bátorítom, hogy nyugodtan imádkozzon a reiki kezelések alatt. Az energiarendszer behangolását követően használja együtt az imákat a gyakorlások alkalmával.

 Például a reiki gyógyulások és a videók gyógyulások menüben szerepelő gyógyult, volt parkinzon betegek, ezt a lehetőséget használták. A parkinzon betegség a mai fogalmaink szerin gyógyíthatatlan. Kattints az alul lévő linkekre olvass a gyógyulásokról. 

Reikinek nincs ismert veszélye, minden más gyógyászattal együttesen alkalmazható. A kliens nem kap semmilyen szereket, így nincs ellenhatása az orvosi gyógyszerekre, sem a gyógynövényekre, azonban azok jó hatását támogatja.  A Reiki hamar visszaállítja a kliens belső egyensúlyát. Mikao Usui sensei a reiki alapítója mondta: a reiki minden betegség szellemi gyógyszere. Tehát legelőször a problémák lelki okait igyekszik felszámolni, és helyreállítja az energia rendszert és felébreszti az öngyógyító képességeket. Ez nagyon fontos, mert különben a betegség visszatérhet ismételten.

Amikor a beteg a reiki kezeléstől jobban érzi magát, az remény ébred benne, elhiszi, hogy meg fog gyógyulni. A külföldi kórházakban ma már, alkalmaznak főállású reiki terapeutákat. Két tanítványom is dolgozik külföldi kórházban, Londonban, és Firenzében 2019-ben, és remélem, hogy később többen lesznek akár itthon is. A mai napig hat orvos hangoltam be a reikire és tudomásom szerint a alkalmazzák is a módszert.

A betegségek tünete, eleinte fokozódhat a kezelés hatására. Ezt el lehet kerülni, ezért fontos a reiki kezelések esetében a fokozatosság, mivel hozzá kell szoktatni a beteget, az erőteljesebb kozmikus energiához. A reiki klubunkban mindig odafigyelünk erre.  

Legtöbbször a beteg, már az első kezelések alatt jobban érzi magát. Ha megtanulja a módszert, akkor a beteg lelkileg és testileg aktívan részt vesz önmaga gyógyulási folyamatában. 

A Reiki kezelőnek soha sem szabad diagnózist felállítani, csupán hívja fel a figyelmet orvosi vizsgálatokra. Fogadjuk meg az orvosi tanácsokat, illetve a gyógyszereket csakis az orvos csökkentheti le a gyógyulás folyamán.

A reiki hatásában nem kell hinni, ezt bizonyítja, hogy az állatok és növények esetében is lényege eredmények érhetőek el, ahol fel sem merül a hit. A hozzám forduló emberek nagyrészt szkeptikusok voltak, de már az első kezelés után megváltozott a véleményük.

A reiki szimbólumokról is, sok tévhitet olvashatsz. Az eredeti rövid mestervonalú Gendai Reiki világossá teszi, hogy a reiki szimbólumok nevei magyarra fordítva érhető egyszerű mondatok. Például a távszimbólum neve: igaz ember igaz gondolata, ami az én értelmezésemben: alázatos ember igaz gondolata.

A reiki veszélyeihez tartozik: egyfelől, ha a reiki tanár túl gyorsan kapta meg a felhatalmazást az oktatásra, nincs gyakorlata, és üzleti lehetőséget lát a módszerben, másfelől nagyon sok nem hiteles úgynevezett reiki van hirdetve, amelyeknek nincsen mestervonala, ami az alapító Usui sensei megvilágosodott energiájához vezet. Mindezek gyengék, és nem azt fogod kapni, amit szeretnél: Olvass többet erről kattints az alul lévő linkre.

Összefoglalva: még soha nem ártottak a reikivel senkinek, ellentétben a vallásokkal, amelynek a hatalom szolgálatba állítva véres háborúkban ölték meg az emberek egymást, kiirtották Amerika csaknem teljes őslakosságát, és így sorolhatnám hosszasan tovább.

Olvass többet kattints a lentiekre:

Csodás gyógyulásokról.

Videók gyógyulásokról.

Reiki hitelességéről.

Reiki klubról.

Reiki tanfolyamokról.

Gendai Reikiről.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük