A reiki behangolások után elkezdi a tanuló használni a módszert az egészsége és spirituális fejlődése érdekében. A reiki energiát csak kérnie kell és korlátlanul tudja befogadni. A reiki gyakorlás és a kezelések során felszabadulnak az energia elakadások, és  rendben lesz az energia áramlása a szervezetében. Az éltető erő a test összes sejtjéhez eljut, és az öngyógyító folyamat beindul, és az energiarendszerben egyensúly jön létre, és akkor elkezdődik a javulás. Sok esetben már a kezdő reikis is megérzi a korán megjelenő zavarokat, amelyek már a súlyosabb problémák megjelenése előtt érzékelhetők, és fel tudja oldani azokat. Vagyis a reiki a prevencióra a megelőzésre, is kiváló. Ez nagyon fontos, mivel az egészséget nem megszerezni, hanem megtartani kell, vagy kellene. Nagy lehetőség, hogy olyan testi vagy lelki problémán is lehet segíteni, ami reménytelennek tűnik. Idült makacs esetekben sok reiki energiára van szükség ezért is ajánlatos a reiki módszerének megtanulása. Meg kell érteni azt, hogy a reikis csupán közvetíti a kozmikus energiát, tehát az eredmények az Univerzum Isteni energiának köszönhetők. Tehát a reikis olyan, mint egy antenna, vagy transzformátor, kéri és közvetíti az életenergiát.

energia átadás

A reiki gyakorlónaak, jól meg kell tanulnia az Eredeti Usui Reiki Ryoho gyakorlatokat és be kell építenie a mindennapi életébe a folyamatos fejlődése érdekében. A reiki tanfolyamon lehet megtanulni a módszert. Amikor megkezdődnek a pozitív változások elhiszed, hogy nagy lehetőség került a birtokodba és tenni tud saját magadért.

Amikor az aurában, a csakrákban és a meridiánokban, nadikban az életenergia áramlása optimális  akkor fizikailag és lelkileg egészségesek vagyunk. Ha ez a harmónia megbomlik megjelennek a zavarok, mert akadályoztatva van az energia áramlása. Az életenergiánk áramlása hasonló a vízfolyáshoz, amely ha folyamatos, akkor a víz élő, ha az áramlás leáll, akkor a víz megposhad.

A problémák kialakulása lehet gyors, de legtöbbször lassú folyamat. Lehetnek külső okok, például fertőzések egészségtelen életmód stb., de sok esetben lelki problémák okozzák a testi zavarokat. A feszültségek, az aggodalmak eredménye a folyamatos stressz, amelyek miatt megbillen az egyensúly, és a labilitás megjelenik. Életmódunk miatt kevésnek bizonyul az energia, amit alvással szerez meg egy átlagember. Lemerül a szervezet, gyengül az ellenállóképesség, az immunrendszer már nem képes fenntartani az egészséges állapotot. Ezután a testi állapot visszahat a lelkiállapotra, a lelki állapot ismét a testi állapotra, ami tovább romlik és az egy ördögi kőr.   

 

Meg kell említeni, hogy testi, vagy lelki problémák esetén a káros földsugárzásokat minden esetben vizsgálni kell. Ezt a reiki klubba bejelentkezve, vendégként, az aurából, illetve a emailban elküldött egész alakos fényképről kérésre végezzük.  

Ismételten el kell mondanom, hogy a reiki nem az orvosi gyógyítást váltja ki, azonban annak hatását felerősíti támogatja az immunrendszert és így jönnek létre az eredmények.

Ezekről olvashatsz és megnéztheted a  vendégoldalon, és a  videók interjukon