A reiki beavatás.

A beavatás a Reiju, vagyis az energiarendszer behangolása, megnyitása, a reiki módszer lényege. A behangolást, egy mestervonallal rendelkező tanár végzi, akit élő átadási vonal köt össze a reikit megalapító Mikao Usui sensei megvilágosodott energiájával. A behangolás után az új reikis korlátlanul hozzájut univerzum éltető feltöltő energiájához. Nem kell keményen dolgoznia, csupán ellazulva kapcsolódni a nagy univerzumhoz és kérni az energiát, miközben nem fárad el, hanem inkább felfrissül. Minden ember rendelkezik bioenergiával, vagyis kézrátétes gyógyító képességgel, és gyakran ösztönösen a fájó területre teszi a kezét. Ha ezzel másokon segít, átadja az energiáját, akkor legyengül. A reiki behangolás után, azonnal nagy energia áramlás történik, a reiki gyakorlóban és megnyílik az energia rendszerének csatornái és ez a természetes képesség

behangolás

Reiju behangolás

megsokszorozódik, és ez folyamatos, nem gyengül le, akkor sem, ha továbbítja. Ha jó a keringési rendszer, lelkileg és fizikailag rend van, akkor gyorsan kialakul a képesség, Akkor lassabban alakul ki a képesség, ha legyengült a szervezet, és sok lelki problémát kell először az energiának feloldani. A behangolás után, ajánlatos a tanult alapvető reiki gyakorlatokat, három hétig naponta többször végezni, hogy a kialakuljon a képesség. A behangolás akkor is létrejön mindenkinél, ha valaki nem érzékel semmit a szertartás során. A reiki behangolás egy életre szól, ha a reikis évekig nem használja a reikit, bármikor újra aktivizálhatja.

Különbség van, a nyugati reiki behangolás és a japán vonalak között.        

A nyugati reiki behangolás hosszadalmas sok szimbólumot, sokszor használ, és nagyobb élményt okoz a diáknak. A japán vonalú Usui Reiki Ryoho behangolása rövid a célja kizárólag tisztán az energia rendszer megnyitása.

Tanítom a Shiki Ryoho nyugati Reikit, és az eredeti japán vonalú Usui Reiki Ryohot és kijelenthetem, hogy az én gyakorlatomban, a japán vonalú behangolások eredményesebbek. A rövid és patinás mestervonal miatt, és a sallang mentes módszer miatt sokkal erőteljesebb a behangolás energiája és a tanuló energiarendszere hamarabb nyílik meg. A behangolások megismételhetőek. 

A beavatás a Reiju megtanulása a tanári fokozaton, a reiki három fokozatának elvégzése után, csakis a megfelelő gyakorlat és alkalmasság alapján, elhivatott személy részére lehetséges.